Koninklijke Ahold

Ahold en ICA gaan met Dansk Supermarked winkelformules ontwikkelen in Scandinavië

Stockholm, Kopenhagen, Oslo, Amsterdam: 22 augustus 2001 - Ahold's Scandinavische joint venture ICA Ahold AB gaat samen met de Deense retailer Dansk Supermarked winkelformules ontwikkelen in Zweden en Noorwegen. Het betreft twee bestaande formules van Dansk Supermarked: Netto discountwinkels en Bilka hypermarkten. Voor deze activiteiten wordt een aparte 50/50 joint venture opgericht.

Achtergrond
De ervaring van Dansk Supermarked in non-food en met hypermarkten en discountformules complementeren de winkelformules van ICA Ahold in Scandinavië. Stein Erik Hagen, Chairman van ICA Ahold, verwacht positieve bijdragen aan de succesvolle Scandinavische activiteiten: 'De ervaring van Dansk Supermarked met hypermarkten en discountformules sluit zeer goed aan bij onze eigen kennis op dit gebied. Gezamenlijk hebben we de grootste variëteit aan winkelformules. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe formules bij de klant in de smaak vallen'.

Dansk Supermarked heeft winkelformules in Denemarken, Polen, Duitsland en Engeland, waaronder Netto discountwinkels, Bilka hypermarkten en Fotex supermarkten, met een omzet van ongeveer Euro 6,3 miljard.

ICA Ahold AB heeft 3.600 winkels in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Estland, Letland en Litouwen, met een omzet van circa Euro 7 miljard. De succesvolle ICA Ahold AB joint venture behaalt veel synergievoordelen op de gebieden van inkoop, formule-ontwikkeling, automatisering en logistiek en benut de schaalvoordelen en internationale retailkennis van Ahold.

Ahold heeft ruim 8.600 supermarkten, hypermarkten en andere winkelformules in de Verenigde Staten, Europa, Latijns-Amerika en Azië, met een omzet van circa Euro 65 miljard. De onderneming heeft daarnaast een vooraanstaande positie in de Amerikaanse foodservice-sector.

De nieuw te vormen joint venture moet nog worden goedgekeurd door de mededingings-autoriteit.

Ahold Corporate Communicatie:
075 - 659 5720 en 659 5665

Mobiel:
Hans Gobes: 06 - 55 82 22 98
Jan Hol: 06 - 22 93 31 37


Dit Ahold persbericht bevat toekomstgerichte informatie. Werkelijke resultaten kunnen afwijken van de prognoses omdat ze worden beïnvloed door factoren waarover de onderneming geen controle heeft, zoals aangegeven in het Ahold jaarverslag over 2000.


Koninklijke Ahold N.V.
Albert Heijnweg 1
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
Tel.: +31 (0)75 659 5720
Fax: +31 (0)75 659 8302
https://www.ahold.nl

Deel: ' Ahold en ICA gaan winkelformules ontwikkelen in Scandinavië '
Lees ook