Persbericht Koninklijke Ahold

Ahold in Spanje definitief eigenaar twee supermarktketens

Overname Dialco en Dumaya aanzet voor verdere groei in Spanje

Zaandam, 11 januari 1999 - Koninklijke Ahold is definitief 100% eigenaar geworden van de twee vooraanstaande supermarktketens Dialco en Dumaya in het zuiden van Spanje met samen een omzet van circa E 295 miljoen (f 650 miljoen), die wordt behaald in ruim 130 winkels en een modern distributiesysteem.

Dialco is één van de bekendste regionale Spaanse supermarktondernemingen met een sterke reputatie voor klantgerichtheid en een omzet van circa E 225 miljoen (f 500 miljoen). De momenteel 96 Dialco-supermarkten in Andalusië worden door de consument vooral gewaardeerd om hun goede service en grote aanbod van versprodukten. De helft van de winkels bevindt zich in Sevilla, waar Dialco marktleider is. Andalusië heeft 7,3 miljoen inwoners. De supermarkten variëren in grootte van 500 m2 tot ruim 4.000 m2 . De meeste Dialco-winkels werken onder de naam 'Cobreros', genoemd naar de familie, die de winkelketen aan Ahold heeft verkocht. President Eustasio Cobreros en zijn managementteam blijven Dialco leiden.

Dumaya bestaat uit 30 supermarken en 5 cash & carry's in en rond Malaga en in de Spaanse enclave Ceuta aan de Marokkaanse kust. In beide gebieden is Dumaya marktleider met een omzet van circa E 70 miljoen ( f 150 miljoen). De winkels zijn gemiddeld 1.000 m2 groot.

Commentaar Ahold-bestuurder Jan Andreae
In een commentaar zei Jan Andreae, lid Raad van Bestuur van Ahold, verantwoordelijk voor de activiteiten in Europa: "Deze acquisities, die we in eigen beheer uitvoeren, zijn voor ons belangrijke ontwikkelingen in Spanje. Dialco en Dumaya zijn eersteklas supermarktbedrijven en marktleider in hun werkgebied. Ze passen uitstekend bij elkaar en kunnen nauw samen-werken. We verwachten in Spanje aanzienlijk verder te kunnen groeien, zowel via onze bestaande activiteiten als ook door middel van overnames van bedrijven, die ervoor kiezen om tot een wereldwijde supermarktonderneming te behoren. De consolidatie in de Spaanse retailmarkt is duidelijk aan de gang en met onze kennis en ervaring kunnen we gericht invulling geven aan onze doelstelling om één van de leidende supermarktondernemingen in Spanje te worden."

Deel: ' Ahold in Spanje definitief eigenaar twee supermarktketens '
Lees ook