Ingezonden persbericht

Persbericht maandag 10 februari (for immediate release)

Ahrend is hoofdsponsor van de Designprijs Rotterdam 2003

Met groot genoegen maakt de Stichting Designprijs Rotterdam bekend dat Koninklijke Ahrend NV de hoofdsponsor is van de editie 2003.

De Nederlandse vormgeving is een vitaal gegeven en de ontwikkelingen op dit gebied vragen dan ook om meerdere perspectieven. De Designprijs Rotterdam, de meest prestigieuze prijs op het terrein van de Nederlandse vormgeving, biedt haar perspectief vanuit een heel duidelijk uitgangspunt. Het hoofddoel van de Designprijs, die in 2003 tien jaar bestaat, is het stimuleren van het discours over alle aspecten van vormgeving en de prijs van 20.000 is het middel om dit te kunnen bewerkstelligen. Bij de werkwijze voor deze editie van de Designprijs zal met nadruk worden ingezet op haar rol van katalysator voor debat, gekoppeld aan de nominatierondes, de tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen en de internationale jurering. Op deze manier hoopt de Designprijs een reflectie te kunnen bieden op de transformerende ontwerppraktijk en de veranderende maatschappelijke condities.

Koninklijke Ahrend NV dat zowel nationaal als internationaal een rijke geschiedenis kent op het gebied van kantoorinrichting en kantoorartikelen onderkent niet alleen het belang van deze prijs maar heeft als hoofdsponsor op een genereuze wijze deze editie financieel mogelijk gemaakt.

Het sponsorcontract zal vandaag ondertekend worden door de heer Th. J. van der Raadt, directeur Ahrend en mevrouw M. H. Cornips, voorzitter van het bestuur van de Stichting Designprijs Rotterdam. De ondertekening vindt om 16.30 uur plaats in het Museum Boijmans Van Beuningen.

Foto's van de ondertekening zijn digitaal te verkrijgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wendel ten Arve op 06-28.78.80.02 of door een e-mail te sturen naar info@designprijs.nl

Deel: ' Ahrend hoofdsponsor Designprijs Rotterdam 2003 '
Lees ook