- PERSBERICHT -

Nieuwegein, 4 oktober 2001

AhrendONLINE meest succesvolle B2B bestelsite voor kantoorartikelen in Benelux

AhrendONLINE, de e-Commerce oplossing van Ahrend Office Products, heeft zich sinds haar oprichting in december 1999 ontwikkeld tot de meest succesvolle B2B bestelsite voor kantoorartikelen en computer supplies in de Benelux. Over het afgelopen half jaar steeg alleen al de omzet die via de bestelsite werd gegenereerd met 4% tot ruim 19% van de totale omzet in kantoorartikelen en computer supplies.

Op maat oplossingen voor bedrijven van elke omvang

De e-Commerce oplossing die AhrendONLINE biedt, valt uiteen in drie componenten: de bestelsite, ondersteuning van e-Procurement oplossingen en van ASP-marktplaatsen.

De bestelsite is primair gericht op kleine en middelgrote bedrijven, maar ook grote bedrijven kunnen hiervan gebruik maken. AhrendONLINE omvat naast de bestelsite ook de ondersteuning van e-Procurement oplossingen en ASP-marktplaatsen. Grotere bedrijven die al gebruik maken van een eigen e-Procurement systeem, kunnen met de zogenaamde buy-side oplossing de Ahrend-service naadloos in hun systeem opnemen. Tenslotte kunnen bedrijven gebruik maken van AhrendONLINE's ondersteuning van Procurement Server Providers. Ahrend Office Products onderscheidt zich met de drie genoemde AhrendONLINE oplossingen door de toegevoegde waarde die het bedrijf levert met klantgericht en op maat gesneden advies dat zij haar klanten biedt.

Besparingen in tijd en geld
Voor de gebruiker van AhrendONLINE, liggen de voordelen op het vlak van besparingen in tijd en geld. Aberdeen Group schat dat het gebruik van e-Procurement oplossingen tot 70% van de verwerkingskosten van een order kan besparen. Dit kan oplopen tot een besparing van bijna 110 per order. Daarnaast stroomlijnt een dergelijk systeem het inkoopproces zodanig, dat het gebruik maken van prijsafspraken bij n leverancier eenvoudiger zal worden. E-procurement systemen als AhrendONLINE maken het bestellen makkelijker en doorzichtiger.

Technische infrastructuur
De kracht van AhrendONLINE ligt in de uniforme technische infrastructuur die in de afgelopen jaren is aangelegd. In zowel Nederland, Duitsland als Belgi is hetzelfde systeem gemplementeerd. Bovendien is de content die het bedrijf aanlevert door het succes van de eigen bestelsite sterk verbeterd. Hiermee heeft Ahrend met haar drieledige online service AhrendONLINE een belangrijke voorsprong op de concurrentie genomen.

"Het voorbereidende werk is nu verricht, het is tijd om daar de vruchten van te plukken. Eind 2002 wil Ahrend 50% van haar omzet in kantoorartikelen en computer supplies realiseren via AhrendONLINE. Enerzijds betekent dit het uitbouwen van de eigen bestelsite, anderzijds het ondersteunen van klanten die voor een eigen e-Procurement oplossing kiezen. Veel bedrijven roepen eerst wat ze voor elkaar willen krijgen, om vervolgens in te moeten binden omdat ze de gestelde doelen niet halen. Ahrend gelooft daar niet in. Wij willen rele verwachtingen scheppen, en vervolgens waarmaken wat we beloven", zegt Gideon van der Burg, e-Commerce en marketing manager Ahrend Office Products Europe.


- EINDE PERSBERICHT -


- ALGEMENE INFORMATIE -

Over AhrendONLINE en Ahrend
AhrendONLINE vormt de e-Commerce oplossing van Ahrend Office Products. Het eenvoudig online bestellen van kantoorartikelen en computer supplies is mogelijk via de eigen bestelsite, met een e-Procurement oplossing of door gebruik te maken van een ASP-marktplaatsen die Ahrend ondersteunt. De distributie vindt plaats vanuit magazijnen in Nederland, Duitsland en Belgi.

Ahrend Office Products is onderdeel van Koninklijke Ahrend NV. Ahrend is een internationale handelsonderneming op het gebied van kantoorinrichting, kantoorartikelen en computer supplies. Ahrend verkoopt direct aan de zakelijke eindgebruiker. Ahrend heeft verkoopvestigingen in de kernlanden Nederland, Duitsland, Belgi en Groot-Brittanni en wordt ondersteund door eigen meubelfabrieken. In Nederland verzorgt de onderneming tevens reprografie voor de professionele markt. Het totaal aantal medewerkers bedraagt ca 2900.

Deel: ' AhrendONLINE beste Benelux bestelsite voor kantoorartikelen '
Lees ook