Universiteit van AmsterdamHoe groot is loonongelijkheid in Nederland?

donderdag 27 juni 09.30-17.30 uur
AIAS-congres 'Loonverschillen en loonongelijkheid'

Het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) van de UvA organiseert jaarlijks een congres. Dit jaar staan loonverschillen en loonongelijkheid centraal. De afgelopen jaren kennen steeds meer werkenden individuele beloningselementen. Nemen daardoor de beloningsverschillen toe? Ook was er tot voor kort sprake van een krappe arbeidsmarkt. Heeft dat geleid tot hogere lonen voor schaars personeel? En wat betekent de recente conjuncturele afkoeling voor de lonen in Nederland? Hoe denken mensen over beloningsverschillen en wat vinden ze rechtvaardig? Hoe groot is loonongelijkheid in Nederland? Welke inzichten komen uit wetenschappelijk onderzoek naar voren? Na de opening door prof. dr. Jelle Visser, hoogleraar Arbeidssociologie en wetenschappelijk directeur AIAS, presenteren wetenschappers de resultaten van hun onderzoek en geven deskundigen uit het veld commentaar op de beloningsverhoudingen in Nederland. De dag wordt afgesloten met een debat over lonen in de publieke sector en loonverschillen met de private sector.
Locatie: Artis, Plantage Kerklaan 38/40, Amsterdam. Voor meer informatie en aanmelding: Florien Coltof, telefoon: 020-525 4199 of e-mail: aias@fee.uva.nl.

Postbus 19268
1000 GG Amsterdam
Tel: 020-525 2695
Fax: 020-525 4963

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met UvA-Persvoorlichting, tel.020-525 2695. Het volledige programma van de Universiteitsdag vindt u op de website van Bureau Alumnirelaties: www.uva.nl/alumni.

Zoekwoorden:

Deel: ' AIAS-congres 'Loonverschillen en loonongelijkheid' '
Lees ook