Ingezonden persbericht

Aidmatrix van i2 Foundation ondersteunt basishulp voor 3,6 miljoen mensen in eerste jaar

Sun Microsystems en EDS grote donateurs; nieuwe oplossing voor rampbestrijding aangekondigd

Zaltbommel, 28 mei 2002 - Na één jaar heeft het Aidmatrix-programma, een on line non-profit-netwerk van de i2 Foundation, ruim 3,6 miljoen hulpbehoevenden helpen voorzien van de eerste basisbehoeften. Met haar humanitaire technologische hulpprogramma ondersteunde Aidmatrix de levering van meer dan 29 miljoen maaltijden en ongeveer 16 miljoen kilo voedsel. Het huidige netwerk van partners en donateurs van Aidmatrix, waarvan Sun Microsystems en EDS deel uitmaken, wordt momenteel verder uitgebreid. In samenwerking met haar partners en donateurs ontwikkelt Aidmatrix eveneens Relief Exchange, een op het internet gebaseerde oplossing die hulporganisaties ondersteunt bij hun werkzaamheden na rampen.

Aidmatrix ondersteunt met technologische oplossingen humanitaire hulpverlening. Het doel hierbij is om verspilling te voorkomen en de efficiëntie en capaciteit te vergroten, zodat meer mensen kunnen worden geholpen. Het streven is om in 2005 de hulpverlening aan 50 miljoen mensen adequaat te ondersteunen. Het partner- en donateursnetwerk van Aidmatrix groeit nog steeds. Onlangs sloten grote technologische donateurs zoals Oracle, webMethods en BEA Systems zich aan bij het netwerk. De partners en donateurs van Aidmatrix leveren een variëteit technologische en businessoplossingen en -services waarmee non-profitorganisaties hun werk efficiënter kunnen uitvoeren.

"Onze activiteiten voor organisaties als America's Second Harvest, Counterpart International, de North Texas Food Bank, Civicus en Share our Strength zouden niet mogelijk zijn zonder de ondersteuning van ons groeiende partnernetwerk", zegt Lekha Singh, CEO van Aidmatrix. "De deelname van Sun Microsystems en EDS als belangrijke partners biedt Aidmatrix de mogelijkheid om de kwaliteit van het leven van hulpbehoevenden verder te verbeteren. Wij zijn verheugd met de levering van hun producten en diensten en investeren in tijd, waardoor wij de koppeling kunnen blijven maken tussen waar de hulpgoederen zich bevinden en de plaats waar ze nodig zijn."

Sun en Aidmatrix werken nauw samen aan de ontwikkeling van innovatieve en effectieve technologieoplossingen die belangrijke ondersteuning bieden aan de humanitaire hulpverlening. Gezamenlijk werken ze aan een Center of Excellence dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het Global Aidmatrix Portal op de Sun ONE portal-servertechnologie. "Aidmatrix heeft de manier waarop mensen in nood worden geholpen veranderd met technologie die voornamelijk in het bedrijfsleven wordt gebruikt", zegt Julius Lukacs, Global Alliances bij Sun Microsystems. "Wij leveren onze hoogwaardige servertechnologie als backbone voor deze oplossing."

EDS, een wereldwijde IT-dienstverlener, levert hosting-diensten voor Aidmatrix-partners en gaat naar verwachting ook de hosting-diensten leveren voor de nieuwe Relief Exchange. "Eén van de meest effectieve manieren om non-profitorganisaties te helpen, is door ze tools te bieden waarmee ze efficiënter kunnen werken", aldus Tish Atchison, Client Executive van EDS.

Naast programma's voor hongersnoodbestrijding richt Aidmatrix zich met het Aidmatrix Relief Exchange ook op het ondersteunen van hulporganisaties - zoals het Rode Kruis en het Leger des Heils - bij de coördinatie van hulp bij rampen. Hierbij verzorgen Sun en i2 de hard- en software en levert EDS hosting en services. Via Relief Exchange kunnen hulporganisaties hun directe hulpbehoefte op internet aangeven, zodat donateurs vervolgens on line kunnen kijken waarmee en waar ze kunnen helpen. Het is de bedoeling dat hulpgoederen hierdoor niet eerst naar grote verzamelpunten gaan, maar direct naar de juiste plek van bestemming worden gebracht.

Aidmatrix

Deel: ' Aidmatrix van i2 Foundation ondersteunt basishulp voor 3,6 miljoen m.. '
Lees ook