Universiteit Twente


99/45 7 mei 1999

The knowledge is out there…

AIESEC Twente organiseert congres over kennismanagement

Op 20, 21 en 26 mei aanstaande organiseert de internationale studentenorganisatie AIESEC een congres over Kennismanagement. Het congres, "KnowHow. The knowledge is out there…", zal op 20 en 21 mei plaatsvinden bij de Universiteit Twente en bij Teelen Kennismanagement in Enschede. Het congres wordt op 26 mei herhaald in Wageningen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via Internet: http://www.aiesec.nl/knowhow.

Organisaties hebben tegenwoordige te maken met omvangrijke informatiestromen. Daarom wordt het steeds belangrijker deze informatie op een goede manier vast te leggen. Kennismanagement is uitzoeken wat mensen weten, zorgen dat je de beschikking krijgt over die kennis, deze kennis vastleggen, delen en het up-to-date houden en verder ontwikkelen. Een tweede belangrijk deel van kennismanagement is Informatietechnologie: wat is de beste manier om databases of intranet te gebruiken? In het congres wordt vooral aandacht besteed aan het eerste deel. Het congres biedt de mogelijkheid om de eigen vaardigheid op het gebied van kennismanagement te verbeteren.

Op de eerste congresdag worden drie lezingen gegeven door Friso den Hertog van Altuïtion, Jeroen Teelen van Teelen Kennismanagement en Chris Main van Andersen Consulting. Tijdens deze plenaire sessies worden Enschede en Munster met elkaar verbonden via videoconferencing.

's Middags kunnen studenten een keuze maken uit 9 workshops. Organisaties die hieraan meewerken zijn o.a. Andersen Consulting, Twijnstra Gudde, ING Groep en De Baak management Centrum van VNO-NCW. Medewerkers van bedrijven en universiteiten kunnen 's middags deelnemen aan een workshop verzorgd door Kennis Industrie Twente.

De tweede congresdag bestaat in zijn geheel uit een Kennismanagement-workshop. De deelnemers kunnen hier actief werken aan hun eigen kennismanagement. Deze dag is uitsluitend voor studenten.

Het congres op 20 mei vindt plaats in het collegezalencomplex van de Universiteit Twente. Deelname kost voor studenten ƒ 15,- voor 1 dag en ƒ 20,- voor beide dagen. Voor medewerkers van universiteiten en hogescholen bedragen de kosten ƒ 75,- ; voor medewerkers van bedrijven ƒ 250,-. Belangstellenden kunnen voor meer informatie en opgave kijken op Internet:
http://www.aiesec.nl/knowhow of bellen met AIESEC Twente op (053) 489 3959.

Deel: ' AIESEC Twente organiseert congres over kennismanagement '
Lees ook