Aircrete bouwt en investeert in nieuwe cellenbetonfabriek Argentinië


Oldenzaal, 20161025 -- Na vorig jaar de grootste cellenbetonfabriek van Latijns-Amerika te hebben opgeleverd in Mexico, kondigt Aircrete Group (‘Aircrete’) nu aan dat het een gloednieuwe fabriek gaat bouwen in Argentinië.

Samen met lokale bouwbedrijven/ontwikkelaars Grupo Brayco en Pecam realiseert Aircrete een fabriek met initiële capaciteit van 120.000m3 aan blokken en panelen van cellenbeton. Het project met een investering van ca. € 18 miljoen wordt gerealiseerd nabij Rosario, de derde grootste stad van Argentinië. Dit komt op de markt onder de naam ‘Brimax’.

Uitbreiding portfolio
Als belangrijkste technologiepartner zal Aircrete niet alleen de fabriek ontwerpen en bouwen, maar tevens een significant minderheidsbelang nemen in het project. Daarnaast zal Aircrete nauw betrokken zijn bij de daadwerkelijke productie van de fabriek, inclusief het opleiden van lokale productiemedewerkers. Voor Aircrete betekent deze investering in Argentinië een uitbreiding van haar portofolio in Latijns-Amerika. Volgens Jop van Boggelen, CEO van Aircrete een logische keuze: “Het Brimax project is een geweldige kans voor Aircrete Group om haar aanwezigheid in Latijns-Amerika verder uit te breiden. Argentinië staat op het punt van een economisch herstel en cellenbeton beschikt over alle karakteristieken om op efficiënte wijze aan het tekort aan sociale woningen te voldoen. Gegeven de sterke commerciële partners van het project wil Aircrete niet alleen in de bouwfase betrokken zijn, maar juist ook in de operationele fase. Vandaar ook de investering van Aircrete Group.”

Meer sociale woningen
De fabriek gaat onder andere het grote tekort aan sociale woningen in Argentinië te lijf. De initiële capaciteit van 120.000m3 cellenbetonproducten is goed voor de bouw van zo’n 6.000 sociale woningen van 50m2. De nieuwe fabriek creëert ongeveer 100 nieuwe arbeidsplaatsen. Het is bovendien zo ontworpen dat de capaciteit in de toekomst gemakkelijk tot 400.000m3 is uit te breiden.

Veelzijdig bouwmateriaal
Cellenbeton is een lichtgewicht, geprefabriceerd bouwmateriaal. Dankzij haar natuurlijke isolatie-eigenschappen voldoet cellenbeton aan alsmaar strenger wordende regelgeving op het gebied van energiebesparingen in gebouwen. Bovendien draagt het lichte gewicht plus de nauwkeurigheid van de bouwelementen bij aan de hoge bouwsnelheid met cellenbeton. Dit zijn belangrijke redenen waarom het product in populariteit toeneemt in snelgroeiende economieën met een groot tekort aan betaalbare huizen van goede kwaliteit.

Aircrete Group N.V., gevestigd in Oldenzaal en Hilversum, is een internationaal opererend technologieconcern dat zich bezighoudt met bouwoplossingen gebaseerd op cellenbeton. Haar belangrijkste activiteit omvat het ontwerpen en bouwen van nieuwe cellenbetonfabrieken wereldwijd. Op een selectieve basis participeert de investeringstak van Aircrete in de fabrieken die zij bouwt. Hiermee is Aircrete de eerste wereldwijde speler, die verticaal is geïntegreerd. In 2015 heeft Aircrete de grootste cellenbetonfabriek in Latijns-Amerika, nabij Mexico Stad, in bedrijf genomen.


Deel: ' Aircrete bouwt en investeert in nieuwe cellenbetonfabriek Argentinië '


Lees ook