Milieukeur

AJAX BRANDBEVEILIGING VERWERFT WEDEROM MILIEUKEUR VOOR BRANDBLUSSER De ontwikkelingen op het gebied van milieuverantwoorde brandblussers staan niet stil bij Ajax Brandbeveiliging B.V. De bluscapaciteit van de nieuwe lichting blussers met Milieukeur bij dit brandbeveiligingsbedrijf is nu nog hoger dan voorheen. Hierdoor kan een beginnende brand nog effectiever worden bestreden.

,,Negentig procent van de branden zijn vaste stof branden, vertelt Product & Trademanager B. de Wildt van Ajax Brandbeveiliging. ,,Deze kernbranden, zoals ze ook wel worden genoemd, kunnen sneller worden bestreden met de nieuwe generatie milieuvriendelijke blussers gevuld met het blusschuim Bioversal QF-mx. Dit blusschuim is ontwikkeld door Ajax in nauwe samenwerking met Bioversal International.

De toevoeging van het minder milieubelastende additief Bioversal-mx aan water of een blusschuim geeft een enorme verhoging van de bluscapaciteit op vaste stoffen. Dit komt door de impregnerende en koelende werking van dit additief. Hierdoor wordt snelle branduitbreiding beperkt en kan een kernbrand sneller, effectiever en zonder gevaar voor herontsteking worden geblust. Er is beduidend minder water nodig om de brand te blussen.

Dankzij de unieke en milieuvriendelijke inhoudstoffen zijn ook de Ecofoam brandblussers met Bioversal QF-mx onderscheiden met Milieukeur. Een bijzonder kenmerk van deze blussers is de hoge bluscapaciteit.

De nieuwe blussers zijn niet de eerste met Milieukeur. Al eerder kregen Ajax sproeischuimblussers een Milieukeur. ,,En, zo vertelt De Wildt, ,,de ontwikkelingen van blussers met Milieukeur blijven onze aandacht hebben, het einde is nog niet in zicht.

Milieukeur
Milieukeur is het keurmerk voor milieukwaliteit in Nederland. Vertegenwoordigers van overheid, producenten-, detailhandel-, consumenten- en milieuorganisaties zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van de Milieukeurcriteria. Hierdoor kunnen producten met Milieukeur rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak en het geeft bovendien de zekerheid dat producten met Milieukeur beter zijn voor het milieu. Milieukeur staat nog niet op alle producten, maar het worden er wel steeds meer. Momenteel is Milieukeur te vinden op diverse producten van tuinmeubelen tot keukens en van groente, aardappelen en fruit tot campings, kantoorartikelen en linoleum.

Den Haag, 28 september 2001

Deel: ' Ajax brandbeveiliging verwerft milieukeur voor brandblusser '
Lees ook