AFC Ajax

Ajax wil meer kaarten voor bekerfinale
Amsterdam, dinsdag 20 april 1999.

Ajax heeft protest ingediend bij de KNVB, omdat de club voor de bekerfinale op 13 mei in de Kuip slechts 6000 supporters mag meenemen. De supporters worden verplicht voor de cruciale wedstrijd tegen Fortuna Sittard, dat in de ogen van de lokale driehoek van Rotterdam wordt gezien als een risicoduel, met een combi-regeling te reizen. Hierdoor kunnen slechts een beperkt aantal kaarten worden verkocht.

Door de verplichte combi-regeling kan Ajax, een club met zo'n 125.00 clubkaarthouders, maar 6000 supporters meenemen naar Rotterdam. De supporters dienen bovendien verplicht per trein vanuit Amsterdam te reizen, iets wat wat voor Ajax-fans uit andere delen uit Zuid-Holland en omgeving nog eens een extra drempel kan zijn. Ook Fortuna kan maximaal 6000 fans meenemen.

Ajax pleit bij deze wedstrijd voor vrije kaartverkoop voor zijn supporters, opdat de fans op een zo prettig mogelijke manier deze finale kunnen bijwonen. Wanneer de gemeente Rotterdam geen vrije kaartverkoop kan realiseren, dan is Ajax van mening dat er in het belang van de supporters moet worden gezocht naar een alternatief.

Ajax wil best in de Rotterdamse Kuip spelen, maar vraagt het zich af of dat wel zin heeft als de eigen aanhang niet massaal aanwezig kan zijn. Volgens de KNVB zijn er in Nederland maar vier stadions waar een bekerfinale kan worden gehouden. Naast de Kuip, de Arena zijn dat het PSV-stadion in Eindhoven en het Gelredome in Arnhem.


Deel: ' Ajax wil meer kaarten voor bekerfinale '
Lees ook