Horses of the DutchAK Quick Lauro Z Belgisch kampioen bij zevenjarige paarden

De Zangersheide-hengst AK Quick Lauro Z (Quick Star x Laura x Lauriston) is de nieuwe Belgische kampioen bij de zevenjarige paarden. In het Antwerpse Kapellen reed Jos Lansink hem afgelopen weekend over de drie dagen driemaal foutloos rond, inclusief in de afsluitende twee finaleritten. Het duo Lansink-AK Quick Lauro Z bleek bij de eindafrekening daarbij de enige combinatie die dat sterk staaltje springwerk voor mekaar had gebracht.

Verwonderlijk was dat evenwel niet. Enkele dagen voor dit Belgisch kampioenschap in Kapellen won het Zangersheide koppel Jos Lansink en AK Quick Llauro Z reeds de 1.40m finale op de prachtige concoursterreinen van Jan Tops in Valkenswaard. En ook als zesjarige was deze AK Quick Lauro Z zeer succesvol en in de finale van de wereldkampioenschappen voor jonge paarden op Zangersheide (2000) finishte hij met Jos lansink knap vierde.

Quick lauro Z werd door Paul Schockemöhle gefokt uit de merrie Laura (v. Lauriston) die teruggaat op een dochter van de hengst Raphael. die vorig jaar op de ranglijst van meest verdienende vaderdieren in Duitsland en de Verenigde Staten de eerste plaats bezette.

In dit 'Open' kampioenschap (in België zijn de kampioenschappen voor jonge paarden open voor alle erkende stamboeken) moest Jos Lansink, die even voordien vierde was geëindigd in het Belgisch kampioenschap voor senioren met de hengst AK Andiamo Z (Animo x Garitchou aa), het opnemen tegen het kruim van wat momenteel aan zevenjarigen in België op wedstrijden verschijnt.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

Deel: ' AK Quick Lauro Z Belgisch kampioen bij zevenjarige paarden '
Lees ook