Betuweroute Internet site

Akkoord over Duits deel Betuweroute
7 Juni 2002

De aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen zorgt voor een vlotte doorstroom van goederentreinen over de Betuweroute. De Duitse Bondsregering en de deelstaat Nordrhein-Westfalen hebben gisteren overeenstemming bereikt over de financiering van de aanleg van het derde spoor. De Bondsregering betaalt tweederde en Nordrhein-Westfalen eenderde van de kosten van circa 900 miljoen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden afgerond, zodra de Betuweroute gereed is.

Demissionair minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft gisteren tijdens het Havencongres haar blijdschap uitgesproken over dit besluit. De aanleg van het derde spoor is van belang voor een vlotte afwikkeling van goederentreinen over de Betuweroute en de doorstroom is verzekerd.

Ook draagt het derde spoor bij aan een verbetering van het goederenvervoer per spoor op het traject Rotterdam-Milaan. Minister Netelenbos en haar Zwitserse collega Leuenberger hebben in maart een actieplan opgesteld om het goederenvervoer op deze corridor te verbeteren.

Deel: ' Akkoord over Duits deel Betuweroute '
Lees ook