AKO neemt vestigingen van Bruna over

GILZE, 20030314 -- AKO en Bruna maken bekend dat AKO per 1 april 2003 een tiental Bruna vestigingen zal overnemen. Het betreft de Bruna vestigingen te Den Bosch (Kerkstraat), Zwolle (Diezerstraat), Spijkenisse (Nieuwstraat), Groningen (Herestraat), Amstelveen (Rembrandthof), Den Helder (Kroonpassage), Rotterdam (Zuidplein), Den Haag (Leyweg), Haarlem (Grote Houtstraat), Amersfoort (Langestraat). AKO (bij monde van Audax Voorzitter Carel Bikkers) en Bruna zijn verheugd dat met de overname de werkgelegenheid van de eenenzestig Bruna medewerkers van deze vestigingen behouden blijft.

De overname van deze nieuwe winkels past binnen de actieve groeistrategie van AKO en binnen de strategische heroverweging van Bruna. Hiermee komt het totaal aantal AKO-vestigingen op 81, het streven van AKO is medio 2004 de 100ste winkel te openen.

AKO maakt deel uit van het Audax-concern. Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven en verspreiden van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden dagelijks grote hoeveelheden tijdschriften, buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen ontvangen en verzonden.

Het jaar 2002 is voor uitgeefconcern Audax uiterst succesvol geweest. Audax realiseerde over 2002 een omzet van 250 miljoen, een stijging van 5%. Het bedrijfsresultaat vr belastingen steeg ten opzichte van 2001 met ruim 80% naar 15,6 miljoen. Binnen het concern boekte AKO over 2002 het beste resultaat ooit: de stijging ten opzichte van 2001 bedraagt maar liefst 70%.

Deel: ' AKO neemt vestigingen van Bruna over '
Lees ook