Persbericht aktieweek

GroenFront! kondigt week vol akties aan tegen de Betuwelijn

' Netelenbos heeft de Noordtak om zeep geholpen. Nou gaan wij de rest doen'

Van 12 tot 18 september organiseert GroenFront! een aktieweek tegen de Betuwelijn. gedurende de aktieweek staan bezettingen van zowel bouwterreinen als kantoren gepland, ludieke akties en als afsluiter een benefiet picknick in natuurgebied Scandia dat deels moet wijken voor de Betuwelijn.

Al reeds een jaar is GroenFront! bezig met de campagne tegen de Betuwelijn. Op verschillende plaatsen op het traject zijn boerderijen en woningen gekraakt. Dit om een fysieke barriere op te werpen voor de doorgang van de spoorlijn. De panden zijn of worden gebarricadeerd en ondertunneld. Al reactie hierop is de NS er steeds vaker toe overgegaan woningen total loss te slaan en daardoor onbewoonbaar te maken.

GroenFront! is nog niet onder de indruk van de aankondiging van minister Netenbos dat zij de Noordtak niet langer steunt. Zij liet dit vergezeld gaan van de boodschap dat het hoofdtrace hoe dan ook door gaat. GroenFront! is van mening dat de argumenten die gelden voor de Noordtak ook van toepassing zijn op de rest van het trace. De argumenten om het project te stoppen stapelen zich op. De politiek weigert echter te luisteren naar argumenten.
Daarom wil GroenFront! met directe akties de werkzaamheden vertragen en zo mogelijk stopzetten en de bedenkers en uitvoerders van de Betuwelijn direct confronteren met hun verzet.

einde persbericht.

meer informatie over de aktieweek is te vinden op

https://huizen.dds.nl/~groenfr

perswoordvoerder is bereikbaar op 06-26200729 (Peter).

Indien niet te bereiken voicemail achterlaten of bellen met 06-21997785 (Mol)

Zoekwoorden:

Deel: ' Aktieweek tegen Betuwelijn '
Lees ook