Akzo Nobel

Akzo Nobel investeert EUR 35 mln in Azië voor uitbreiding capaciteit oppervlakte-actieve middelen

Arnhem; Singapore, 12 oktober 2001 Akzo Nobels business unit Surface Chemistry gaat investeren in een nieuwe fabriek voor de productie van oppervlakte-actieve middelen op Jurong Island (Singapore). Deze fabriek komt tegemoet aan de groeiende vraag naar Surface Chemistry's quaternaire ammoniumverbindingen en speciale oppervlakte-actieve middelen. Met de bouw is een bedrag gemoeid van EUR 23 mln. De inbedrijfstelling is gepland voor 2003.

Daarnaast investeert Surface Chemistry EUR 6,5 mln in een capaciteitsuitbreiding voor gefractioneerde vetzuren in Pasir Gudang (Maleisië) en EUR 5 mln in vergroting van de capaciteit voor industriële oppervlakte-actieve middelen bij LACO, de Japansejoint venture met Lion Corporation.

"Ondanks het ongunstige investeringsklimaat hebben wij na zorgvuldige afweging van onze prioriteiten deze strategisch belangrijke investering goedgekeurd. De regio Azië-Pacific is van groot belang voor Akzo Nobel in het algemeen en in het bijzonder voor onze activiteiten op het gebied van de oppervlakte-actieve middelen. In dit segment hebben we sterke groei en toenemende vraag gezien en op basis daarvan gekozen voor het opzetten van een regionale productiefaciliteit voor kationische oppervlakte-actieve middelen in Singapore. Deze investering past in ons beleid gericht op versterking van onze vooraanstaande posities in speciale chemische producten," zegt Dag Strömqvist, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel, verantwoordelijk voor Chemicals.

Rob Frohn, General Manager van Surface Chemistry, licht toe: "Dit vormt het begin van een krachtig expansieplan voor oppervlakte-actieve middelen in Azië, dat uiteindelijk onze activiteiten daar op hetzelfde peil zal brengen als in Europa en Amerika. We hebben reeds vestigingen in Maleisië en Japan, dus de regio is niet nieuw voor ons. De onderhavige investering is een blijk van de vaste wil onze klanten in Azië optimaal te bedienen."

"Onze vetzuuractiviteit in Maleisië - een joint venture met Lam Soon - heeft het altijd uitstekend gedaan. De capaciteit wordt thans uitgebreid om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. In Japan zet de groei in oppervlakte-actieve middelen voor industriële toepassingen door, en deze expansie zal daaraan tegemoet komen," aldus de heer Frohn.

Ray Hurley, General Manager van Surface Chemistry in Azië: "Door de additionele productiecapaciteit zijn wij in staat aan de vraag van onze Aziatische klanten te voldoen met een betere, specifiek op de lokale behoefte toegesneden dienstverlening, dankzij ons in Singapore gevestigd Aziatisch hoofdkantoor en de regionale toepassingslaboratoria aldaar."

De fabriek op Jurong Island, die in eerste instantie quaternaire ammoniumverbindingen en speciale oppervlakte-actieve middelen gaat produceren, gaat aanvankelijk 25arbeidsplaatsen bieden.

Deel: ' Akzo Nobel investeert in oppervlakte-actieve middelen Azie '
Lees ook