Akzo Nobel

Akzo Nobel investeert in nieuwe Powder Coatings-fabriek in China

Eerste poedercoatingsbedrijf voor pijpleidingen in de regio Beijing

Arnhem, 25 september 2001 Akzo Nobel gaat investeren in een nieuw poedercoatingsbedrijf in China, dat zich gaat toeleggen op de groeiende markt van beschermende coatings voor pijpleidingen. Het bedrijf wordt gevestigd op de locatie van de joint venture Akzo Nobel Chang Cheng Coatings (Beijing) Co. Ltd. en gaat Akzo Nobels "Resicoat®" assortiment produceren. Dit zijn speciale "fusion bonded epoxy" (FBE) poedercoatings voor de anticorrosiebescherming van stalen pijpleidingen ten behoeve van de olie- en gasindustrie.

"In deze regio is dit de eerste investering in de fabricage van FBE-producten, vooruitlopend op de toenemende vraag naar coatings voor pijpleidingen in lijn met de forse investeringen door de Chinese regering in de nationale infrastructuur", verklaarde Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings. "De bouw van het nieuwe bedrijf is in overeenstemming met onze strategie gericht op activiteiten die groei vertonen. Door deze investering zijn wij uitstekend gepositioneerd om aan de vraag in China te voldoen."

Bill McPherson, General Manager van Akzo Nobels business unit Powder Coatings, zei: "Wij zijn al meer dan 10 jaar actief op de poedercoatingsmarkt, deze investering draagt er toe bij dat wij nu in alle marktsegmenten vertegenwoordigd zijn. Wij blijven een sterke aanwezigheid nastreven in alle regio's en in alle segmenten, zodat we steeds kunnen voldoen aan de wensen van onze klanten zowel lokaal, regionaal als mondiaal. Met de bouw van ons nieuwe bedrijf zetten we een belangrijke stap in die richting. "

Ron Koel, Global Market Manager voor Functional Powder Coatings: "Wij schatten de mondiale markt voor pijplijnpoeders op USD 120 mln. China neemt hiervan ca. 20% voor haar rekening en dit aandeel groeit nog verder. Onze Resicoat-technologie heeft zich wereldwijd bewezen in vele projecten. Door een gedeelte van onze productie over te brengen naar de snelstgroeiende markt in dit segment kunnen wij onze afnemers van dienst zijn met een grote mate van flexibiliteit en efficiency." Een van de grootste toekomstige projecten in China, is de pijplijn die het oosten van China met het westen gaat verbinden. Verder werkt de Chinese regering momenteel aan verschillende andere grote projecten, zoals de Rusland-China-Korea pijpleiding, de Zhong-Wu pijpleiding en de Hainan ringleiding.

Specialisten van het Resicoat Technisch en Marketing Centrum te Reutlingen (Duitsland) gaan assistentie verlenen bij de bouw en het opstarten van de activiteiten. De fabriek zal in het vierde kwartaal van dit jaar in bedrijf worden genomen. De investering vindt plaats na een grondige herstructurering van de activiteiten in Azië, waarbij de verschillende joint ventures van Akzo Nobel in Taiwan en China tot één joint venture met Chang Cheng Chemicals zijn samengevoegd. Al eerder werd bekend dat de plannen voor de bouw van een nieuw poedercoatingsbedrijf in Vietnam zijn goedgekeurd. Dit bedrijf zal begin 2002 van start gaan.

Deel: ' Akzo Nobel investeert in Powder Coatings-fabriek in China '
Lees ook