Akzo Nobel

Akzo Nobel koopt Plascon UK, producent van speciale verf

Arnhem, 11 juni 2002 Akzo Nobel heeft een contract getekend met Plascon UK voor de overname van de speciale verfactiviteiten van dit bedrijf in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Onder het merk International® vervaardigt het bedrijf hoogwaardige bouwverven en beschermende coatings. Plascon UK behaalde in 2001 een totale omzet van EUR 13 mln in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Strategisch gezien, past deze overname perfect binnen Akzo Nobel Coatings expansiestrategie, aldus Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings. Het verschaft de Britse en Ierse activiteiten van onze business unit Decorative Coatings Europe een uitstekende springplank voor toetreding tot en deelname aan een traditioneel functioneel deel van de markt voor bouwverven. Het merk International geniet hier veel aanzien.

Leif Abildgaard, General Manager van de business unit Decorative Coatings Europe: De naam International is niet alleen synoniem voor probleemoplossende producten, zoals antivocht- en anti-inbraakverf, maar ook voor creatieve en baanbrekende kleurenschemas. Aangezien kleur ook een prominente plaats inneemt bij onze merken Crown® en Sandtex®, past het merk naadloos binnen het productenpakket. De overname zal ook voordelen opleveren voor onze klanten door combinatie van logistieke diensten en het beheer van belangrijke accounts.

Alle 24 medewerkers zullen overgaan naar Akzo Nobel.

Internet: www.akzonobel.nl

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343

Deel: ' Akzo Nobel koopt Plascon UK, producent van speciale verf '
Lees ook