Akzo Nobel

Akzo Nobel opent nieuwe fabriek voor bouwlijmen in Duitsland

Arnhem / Rosendahl, Duitsland, 31 mei 2002 Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel en verantwoordelijk voor Coatings, heeft vandaag in het Duitse Rosendahl een nieuwe fabriek voor poedervormige bouwlijmen geopend. De nieuwe fabriek is onderdeel van een ambitieus uitbreidingsplan voor de bouwlijmactiviteiten.

Onze activiteiten op het gebied van bouwlijmen, die voornamelijk onder het merk Schönox® op de markt worden gebracht, hebben zich zeer succesvol ontwikkeld, verklaarde Van der Meer. Deze investering was van vitaal belang om verdere groei in dit aantrekkelijk marksegment te verwezenlijken, niet alleen in West- maar ook in Oost-Europa. Met de nieuwe installatie wordt de poederproductiecapaciteit van de vestiging Rosendahl verhoogd tot 180.000 ton per jaar, een toename van 50%.

Op deze locatie vervaardigen wij in een van Europas modernste productiebedrijven voor poedervormige bouwlijmen een gespecialiseerd pakket tegel- en vloerlijmen en uitvulpastas voor klanten in heel Europa, zei Helmut Twilfer, Sub-Business Unit Manager Building Adhesives. Onze klanten zijn professionele gebruikers die de voorkeur geven aan hoogwaardige en innovatieve producten. Met het nieuwe bedrijf zijn wij nog beter in staat om aan hun wensen te voldoen.

Behalve onder de merknaam Schönox, worden de bouwlijmen van Akzo Nobel ook verkocht in Frankrijk onder het merk Cégécol® en in de Scandinavische landen onder het merk Casco®.

Internet: www.akzonobel.nl; www.schoenox.com

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343

Deel: ' Akzo Nobel opent nieuwe fabriek voor bouwlijmen in Duitsland '
Lees ook