Akzo Nobel

Akzo Nobel versterkt positie in Koreaanse scheepsvervenmarkt

Arnhem, 27 juni 2002 Akzo Nobel heeft een contract getekend met de Koreaanse joint venture-partner, DPI Company Limited voor de overname van de productielocatie in Chilseo, Zuid-Korea. Deze fabriek werkt in opdracht van de joint venture, genaamd International Paint Korea (IPK). Daarnaast zal Akzo Nobel de deelneming in de joint venture met 10% vergroten.

IPK is momenteel een 50%-joint venture van Akzo Nobel en DPI en verkoopt zowel poedercoatings als scheepsverven en beschermende coatings (marine & protective). Naar aanleiding van deze transactie zal IPK worden opgesplitst in twee aparte joint ventures: een 50% poedercoatings en een 60-40% marine & protective.

Sinds de oprichting in 1980 heeft IPK gefunctioneerd als een sales & marketing-organisatie, waarbij DPI in opdracht produceerde voor IPK. De aankoop van deze fabriek en de vergroting van de deelneming zal Akzo Nobel in staat stellen om de positie in deze belangrijke regio te versterken in lijn met onze mondiale strategie, aldus Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Coatings.

Ons coatingsmerk International® bezit een sterke positie in deze markt, zei Leif Darner, General Manager van de business unit Marine & Protective Coatings. Door de integratie van de Koreaanse fabriek in ons wereldwijde netwerk kunnen wij sneller tegemoet komen aan de specifieke wensen van onze klanten.

Met een marktaandeel van ongeveer 40%, is Korea s werelds grootste markt voor de bouw van marinevaartuigen en een belangrijke markt voor de bouw van offshore-installaties. IPK is een leidende leverancier op de Koreaanse markt van scheepsverven en beschermende coatings.

Internet: www.akzonobel.nl; www.international-coatings.com

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343

Zoekwoorden:

Deel: ' Akzo Nobel versterkt positie in Koreaanse scheepsvervenmarkt '
Lees ook