Akzo Nobel

Akzo Nobel volledig eigenaar van mondiale non-stick coatingsactiviteiten

Arnhem, 4 september 2001 Akzo Nobel heeft de resterende aandelen (20%) in haar non-stick coatings joint venture overgenomen van Coatings and Chemicals Corporation (CCC). Akzo Nobel is nu de volledige eigenaar van deze activiteiten, met productiebedrijven in Des Plaines (Illinois, VS), Fombio (Italië) en Ahmedabad (India).

De joint venture, die in december 1998 werd opgericht door Akzo Nobel (80%) en CCC (20%), levert een compleet programma vloeibare en poedervormige non-stick coatings aan consumenten, industriële afnemers, de automobielindustrie en de vliegtuigindustrie. "De non-stick activiteiten hebben in de afgelopen jaren een indrukwekkende groei vertoondt en wij willen een leidende rol blijven spelen in dit attractieve marktsegment", verklaarde Rudyvander Meer, lid Raad van Bestuur en verantwoordelijk Coatings. "Ons besluit om deze activiteiten niet langer in een joint venture onder te brengen, zal de verdere groei bevorderen."

"Binnen een jaar gaan we ook produceren in China en Zuid-Amerika", voegde GöranJönsson, General Manager van de business unit Industrial Coatings, hieraan toe. "Als100% Akzo Nobel-unit wordt het nu een stuk gemakkelijker om de wereldwijd beschikbare middelen van de onderneming te benutten voor onze business. De markt voor non-stick producten verandert steeds en het vereist de nodige dynamiek om hiermee te kunnen omgaan."

Kanti Gandhi, de oprichter van CCC en president van de non-stick joint venture, heeft zijn functie neergelegd en zal tot eind 2001 aanblijven als adviseur. Ravin Gandhi, die 7 jaar in dienst is geweest bij de joint venture en de functie van vice-president bekleedt, is benoemd tot president van de mondiale non-stick activiteiten.


- - -

Deel: ' Akzo Nobel volledig eigenaar non-stick coatingsactiviteiten '
Lees ook