AkzoNobel en McLaren Automotive verleggen opnieuw technische grenzen

AkzoNobel en McLaren Automotive verleggen opnieuw technische grenzen

29 april 2015

AkzoNobel heeft haar overeenkomst met McLaren Automotive uitgebreid. AkzoNobel zal in de toekomst als technisch partner verder gaan met de levering van hoogwaardige coatings.

De twee partijen, die hun samenwerking vijf jaar geleden begonnen, zullen samen verder blijven werken aan het ontwikkelen en creëren van kleuren voor de automodellen uit de McLaren Super Series, Ultimate Series en de nieuw geïntroduceerde Sports Series.

Naar aanleiding van de aankondiging zei Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk voor Performance Coatings: "Wij zijn verheugd met de uitbreiding van onze technische samenwerking met McLaren Automotive. Beide ondernemingen delen dezelfde passie en toewijding voor klantenservice en innovatie. We verheugen ons erop om straks de resultaten te zien van onze samenwerking voor de nieuwste serie McLaren-auto's."

Mike Flewitt, Chief Executive Officer van McLaren Automotive, voegde hier aan toe: "McLaren is er trots op dat tijdens elke productiestap van onze grensverleggende modellen de hoogste kwaliteitsnormen worden gehanteerd. We onderhouden hechte relaties met al onze technische partners en leveranciers om er zeker van te zijn dat elk onderdeel is geoptimaliseerd. De relatie met AkzoNobel is essentieel voor de beste presentatie van iedere auto. Daarom werken we samen aan de productie van een reeks opvallende kleuren waarin de modellen er niet alleen zo mooi mogelijk uitzien, maar waarmee we ook trouw aan het merk blijven."

"De relatie tussen AkzoNobel en McLaren Automotive is een natuurlijke, waarin beide ondernemingen zoeken naar de grenzen van het mogelijke en gezamenlijk streven naar perfectie. Iedere bij McLaren geproduceerde auto wordt met de hand gelakt om te zorgen dat kwaliteit en afwerking voldoen aan de strenge normen die onze klanten van ons verwachten."

Recentelijk tekende AkzoNobel ook een uitbreiding van een leveranciersovereenkomst met McLaren Racing die oorspronkelijk dateert uit 2008. ---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatings onderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën.Vanuit een eeuwenlange expertise voorzien wij industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en duurzame technologieën om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben circa 46.000 medewerkers verspreid over 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International, Interpon en Eka. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid van waaruit we ons inzetten voor een hogere kwaliteit van leven en betere leefbaarheid in steden.

Deel: ' AkzoNobel en McLaren Automotive verleggen opnieuw technische grenzen '
Lees ook