Al 10 jaar vult Beleggingspanden.nl het gat in de markt


BILTHOVEN, 20080924 -- Openbreken van de vastgoed-beleggingsmarkt om deze mede toegankelijk te maken voor particulieren- en (semi) professionele beleggers. Met deze missie startte Stefan Bassant al in 1998 in een werkkamer thuis zijn site www.beleggingspanden.nl.

Tien jaar later en een mooi kantoorpand verder blijkt deze visie van het bedrijf nog steeds actueel te zijn en het gat in de markt te vullen. Ruim 7.000 aangesloten beleggers (online), van particulier tot de (semi) professioneel, hebben zich inmiddels aangemeld en ontvangen dan ook wekelijks een update van het nieuwe aanbod van beleggingspanden. "De opzet is meer dan geslaagd", aldus directeur Stefan Bassant.

"Totdat wij met dit initiatief begonnen was beleggen in vastgoed enkel weggelegd voor een exclusief clubje beleggers", licht Bassant toe. "Terwijl beleggen in vastgoed juist iets is voor een veel grotere groep vermogende partijen. Het is ten eerste tastbaar; je hebt immers een pand waar je omheen kunt lopen. Daarnaast is het veel stabieler dan beleggen in aandelen of obligaties (dat is recentelijk weer overduidelijk bewezen) en je hebt zowel een maandelijks rendement uit de huuropbrengsten alswel de waardestijging van het pand op zich."

Het exclusieve zat met name in het feit dat beleggingsobjecten voorheen niet openbaar werden aangeboden. "Makelaars hanteerden een lijstje met (veelal bevriende) relaties die benaderd werden als er een pand beschikbaar kwam," licht Bassant toe. "Een particulier met bijvoorbeeld een aardige spaarpot kwam daar bijna niet tussen en echte marktwerking kwam zo uiteraard niet tot zijn recht."

www.beleggingspanden.nl biedt een beleggingspand niet aan binnen een select gezelschap, maar legt de investeringsmogelijkheid voor aan ruim 7.000 duidelijk genteresseerde beleggers. Naar nieuw aanbod wordt continu en actief gezocht, wat zorgt voor een actueel aanbod.

Sceptisch

De grotere beleggers reageerden aanvankelijk wat sceptisch. Bassant: "Wij waren de eersten die dit gesloten circuit opengooiden en er een marktplaats voor beleggingspanden van maakte. Bassant: "Dat heeft ons een belangrijke voorsprong gegeven."

Feit blijft dat de markt van beleggen in verhuurd onroerend goed vrij krap is, en ook wel zal blijven, alle openheid ten spijt. Bassant licht toe: "Wat in Nederland als beleggingsobject beschikbaar komt blijft na aankoop vaak lang in de portefeuille van die belegger zitten. Er is dus weinig verloop. Het is daarom van essentieel belang dat je er snel bij bent ALS er iets beschikbaar komt. Beleggingspanden.nl slaagt er als enige in Nederland in elke week een nieuwsbrief met een nieuw aanbod van beleggingspanden te verzenden. Dat is dan ook de sleutel tot het succes van onze site".

Beleggingspanden.nl wil in de toekomst ook meer gaan doen in de markt van projectontwikkeling. Bedoeling is dat dit gebeurt zonder de huidige kleinschalige werkwijze aan te passen. "We hebben in de loop der jaren onze activiteiten al verbreed met het verkopen van objecten voor relaties op 'no cure no pay' basis. En dat gaat uitstekend. Het belangrijkste uitgangspunt blijft onze inzet op openheid en kleinschaligheid. Dat willen we beslist zo houden!"

Kijk voor meer informatie op: www.beleggingspanden.nl.


Deel: ' Al 10 jaar vult Beleggingspanden.nl het gat in de markt '
Lees ook