t.a.v. Sportredactie/autosport

Albers gokt verkeerd: elfde startpositie in Macau

Macau, vrijdag 19 november 1999. Christijan Albers start zondag vanaf de elfde startpositie in de 46ste Grand Prix van Macau. De prestigieuze Formule 3-wedstrijd in de Portugese enclave aan de Chinese Zee, even onder Hong Kong, lijkt een gemakkelijke prooi te worden voor Darren Manning. De Brit, dit jaar kampioen in de Japanse Formule 3-serie, heerste tijdens de twee kwalificatietrainingen. Zijn TOM's Toyota is een maatje te groot voor de concurrentie.

Albers had duidelijk zijn dag niet tijdens de tweede kwalificatietraining. Waar hij in de eerste tijdsessie een fraaie derde startplaats scoorde, leverde de laatste poging om zijn plaats te verbeteren enkel desillusie op. "Het ging gewoonweg niet", aldus het 20-jarige talent. "Na de eerste training besloten we om iets aan afstelling van mijn Opel Dallara te veranderen. De versnellingsbakverhouding werden veranderd, ik koos voor hardere veren, terwijl tevens de vleugelafstellingen werden veranderd. Dat pakte dus volledig verkeerd uit. Daarbij had ik nog steeds last van mijn ribben. Die handicap liep ik onlangs op tijdens een 24-uurs kartrace in Keulen."
Reed Albers een snelle tijdronde, dan werd hij halverwege weer teruggefloten door de baanofficials die driftig de gele vlag beroerden, omdat er weer eens een bolide tegen de overal aanwezige vangrails ketste. Het noodlot voor de Nederlander sloeg definitief toe, toen hij de controle over zijn wagen verloor en licht de bandenstapel beroerde, waarna een andere deelnemer zijn racewagen in die van de Nederlander boorde, waarna de training voor hem over was. Uiteindelijk viel Albers terug naar de elfde startplaats. Walter van Lent, de enige andere Nederlander, klom nog wel twee plaatsen, maar meer dan een 25ste vertrekpositie zat er voor hem niet in.
Albers kijkt nog wel positief naar de twee races op zondag uit. "Ik moet zorgen dat ik de eerste wedstrijd heel uitrijd en nog enkele plaatsen in het klassement kan goed maken. En dan moet het in de tweede race gebeuren."

Startopstelling:

1. Manning (GBr), 2:14.143; 2. Button (GBr), 2:14.664: 3. Lechner (Oos), 2:14.925; 4. Sundberg (Zwe), 2:15.061; 5. Couto (Por), 2:15.153; 6. Karthikeyan (Ind), 2:15.327; 11. Albers (Ned), 2:15.781: 25. Van Lent (Ned), 2:18.222.

Info: Dirk Buwalda, telefoon 06-54644347

Zoekwoorden:

Deel: ' Albers gokt verkeerd elfde startpositie in Macau '
Lees ook