T.a.v. sportredactie / autosport

Albers stap dichter bij Formule 3000

Jerez de la Frontera, 30 januari 2000. Autocoureur Christijan Albers heeft een nuttige test afgelegd in de Formule 3000. Op het Spaanse circuit nabij Jerez de la Frontera testte de Nederlander de afgelopen drie dagen voor het Arrows Junior team.

Zowel het eerste gedeelte van de test, op donderdagmiddag, als het tweede optreden op vrijdagmorgen, verliep niet gunstig voor Albers. Beide dagen kampte de bolide van het 20-jarige talent met versnellingsbakproblemen. Eerst vrijdagmiddag kon met het serieuze testwerk begonnen worden en legde de Gooise coureur zonder problemen zijn ronden af. "Jammer was alleen, dat 's morgens de snelste tijden werden gereden, waardoor er 's middags niet echt een vergelijk kon worden gemaakt. Toch draaide ik die middag de negende tijd algemeen. En daar was ik best wel tevreden mee." De meeste teams verlieten Spanje die vrijdag. Niet echter het team van Arrows. Het junior Formule 1 team plakte er nog een privé testdag achteraan waardoor zowel Albers als teamgenoot Mark Webber nog de nodige testronden konden afleggen. Beide rijders ontliepen elkaar niet veel en realiseerden rondetijden die goed genoeg waren om ruim in de top 10 te zitten van die tijden welke op donderdag en vrijdag door de overige 28 coureurs waren gereden.

Op de vraag aan Albers hoe hij zijn kansen op een F3000-stoel ziet zitten, vertelde hij: "Ik zit in een heel goede positie. Hoewel er nog mogelijkheden zijn bij andere teams is de kans bij Arrows het meest realistisch. We hebben al een contract voor ons liggen, waarover we nu aan het onderhandelen zijn. Daarnaast heb ik nog contacten in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Maar het zal duidelijk zijn dat mijn prioriteit in de Formule 3000 ligt."

Info: Christijan Albers (06-53665005) of Dirk Buwalda (06-54644347).

Zoekwoorden:

Deel: ' Albers stap dichter bij Formule 3000 '
Lees ook