Ingezonden persbericht


Albrandswaard FM en Radio Erasmus verder als RTV Albrandswaard

ALBRANDSWAARD - De besturen van de lokalen omroepen Albrandswaard FM en het in Hoogvliet gevestigde Radio Erasmus hebben gisteravond overeenstemming bereikt over het samengaan van beide radiostations onder de naam RTV Albrandswaard. Op de frequentie van Albrandswaard FM en vanuit de studio van Albrandswaard FM in Rhoon zal met ingang van 1 mei worden begonnen met een nieuwe programmering, waarin het beste van beide zenders is gebundeld.

In de samenvoeging van de lokale stations geeft het bestuur van Albrandwaard FM, onder leiding van voormalig burgemeester Anja Latenstein, invulling aan de wens om inwoners van Albrandswaard en de omliggende gemeenten meer live-programma's tussen 10.00 en 17.00 uur te kunnen garanderen. Na een inventarisatieperiode van zes maanden bleek Radio Erasmus de meest geschikte kandidaat om de krachten voor de toekomst te bundelen. Albrandswaard FM zond vooral 's avonds en in het weekeinde rechtstreeks uit, terwijl Radio Erasmus dat overdag deed. Omdat Radio Erasmus onlangs haar zendmachtiging voor uitzendingen op de Rotterdamse kabel verloor, is de samenvoeging van beide zenders volgens Adrie Nieuwland een logische stap. "Het bundelen van de kwaliteiten en mogelijkheden heeft voor en nadelen. De naam Radio Erasmus verdwijnt, maar wij krijgen er veel voor terug. Wij kijken er daarom naar uit om met ingang van 1 mei in de studio aan de Omloopseweg in Rhoon met al onze mensen aan de slag te gaan."

Het nieuwe RTV Albrandswaard heeft haar nieuwe programmering in concept aan de medewerkers gepresenteerd en zal daar de komende week verder invulling aan geven. "We willen vanaf 1 mei een betere lokale zender zijn voor de inwoners, politiek, sport, kunst, cultuur en het bedrijfsleven. Dat betekent dus ook veel meer aanwezig en ook zichtbaar zijn," aldus voorzitter Anja Latenstein. "Met onze eigen gemotiveerde mensen, nieuwe gezichten als Rory Buik, Michael de Vogel en Roel Pot, opgeteld bij de 24 nieuwe medewerkers van Radio Erasmus, gaat ons dat zeker lukken."

Rob van der Meer, namens Albrandswaard FM en Adrie Nieuwland namens Radio Erasmus zullen het proces van de samenvoeging van de twee zenders tot RTV Albrandswaard begeleiden. Inmiddels is een klein team van medewerkers ook begonnen om nieuwe adverteerder te werven voor de zender. "Ook op dat vlak had het station een impuls nodig. Maar wij hebben er voor gekozen om eerst de kwaliteit en de programma's te verbeteren, voordat we bij het bedrijfsleven in Albrandswaard en regio zouden aankloppen. Die moeten overtuigd raken van het nieuwe elan van dit station."

Deel: ' Albrandswaard FM en Radio Erasmus verder als RTV Albrandswaard '


Lees ook