Ingezonden persbericht


Amsterdam, 22 november 2013

-- PERSBERICHT -

Bekende internationale en nationale zangers en zangeressen op 'Eller van Buuren presents Acoustic Dance Music'

Op het vandaag verschenen album 'Eller van Buuren presents Acoustic Dance Music' zijn veel bekende stemmen te horen. Onder andere Adam Young (Owl City), Christian Burns, Nadia Ali, Ana Criado, Leonie Meijer en Christon Kloosterboer (Rigby) werkten mee aan het tot stand komen van dit unieke album. Eller van Buuren, de jongere broer van één van 's werelds bekendste DJ's Armin van Buuren, heeft een selectie van diens hits bewerkt in een (semi-)akoestische uitvoering. De EDM (Electronic Dance Music) -classics van Armin zijn compleet opnieuw opgenomen en uitgevoerd door Eller van Buuren en zijn band.

Voor de vocalen van de nummers heeft een groot deel van de originele zangers en zangeressen een bijdrage geleverd aan dit project. Een aantal vocalisten waren ten tijde van de opnames niet beschikbaar. Voor hen is een passend alternatief gevonden.

Het idee voor dit album ontstond een aantal jaar geleden tijdens de 'Armin Only'-wereldtour waarbij Eller live op het podium de gitaarpartijen voor zijn rekening nam. Tussen het vele reizen en de shows door zat Eller urenlang op zijn hotelkamer met zijn gitaar Armin- nummers te spelen. Dit leidde tot een reeks korte online filmpjes onder de noemer 'Acoustic hotel room sessions', deze filmpjes werden honderdduizenden keren bekeken op YouTube. Eller legde zijn idee om verschillende singles akoestisch en semi-akoestisch te bewerken en als ADM- album uit te brengen voor aan zijn broer. Armin reageerde meteen enthousiast en samen maakten ze een short-list met Armin classics die niet op dit album mochten ontbreken. Eller van Buuren over de vocalisten: "Het is fantastisch om te werken met zulk talent. Niet alleen staan de vocalen in Armin's tracks recht overeind, maar ook in deze versies komen ze meer dan goed uit de verf. Dat kun je van tevoren niet echt weten, maar dit album bewijst dat het echte professionals zijn, die breed inzetbaar zijn."

TRACKLISTING:

1. Feels so good ft Nadia Ali

2. Youtopia ft Adam Young

3. Not giving up on love ft Claudia Soumeru

4. Neon hero ft Christian Burns

5. Drowning ft. Laura V.

6. In and out of love Feat. Christon Rigby

7. Shivers feat. Susana

8. Unforgivable feat. Jaren

9. Burned with desire feat. Leonie Meijer

10. Suddenly summer Feat. Ana Criado

11. Broken tonight

12. Going wrong feat. Chris Jones

13. Cereal feat Claudia Soumeru and Pat Smith

Deel: ' Album 'Eller van Buuren presents Acoustic Dance Music' verschenen '
Lees ook