Alcatel

Persberichten

Alcatel levert ADSL aan KPN

Rijswijk, 30 november 1999 - Alcatel -de wereldmarktleider 1) in ADSL breedband toegangs-technologie- heeft inmiddels de installatie van de eerste fase van de door KPN Telecom bestelde ADSL lijnen voor de regio's Amsterdam, Rotterdam en Utrecht afgerond.

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) is de technologie waarmee de aanwezige koperen telefoonlijnen naar de abonnees, in breedbandige, snelle toegangswegen tot het Internet veranderen. Abonnees op de ADSL-dienst hebben een snelle "Always-On" verbinding met het Internet terwijl tergelijkertijd een telefoongesprek kan worden gevoerd of een fax kan worden verzonden.

Alhoewel het grootste gedeelte van de ADSL-verkopen momenteel plaats vindt aan operators in de Verenigde Staten voorspellen analisten dat de Europese vraag naar ADSL binnenkort zal exploderen. Redenen hiervoor zijn de aantrekkelijke lage kosten van lokale dial-up, het potentieel aan abonnees in het MKB-segment, de snel groeiende penetratie van Internet en de groeiende vraag bij zowel consumenten als bedrijven aan "Instant Internet" access. Zoals bij het oppakken van de telefoon direct een kiestoon aanwezig is, eisen bedrijven en ook consumenten vandaag ook een directe web-tone: Instant Internet.

Over Alcatel Alcatel bouwt de volgende generatie netwerken en biedt daarmee geïntegreerde 'end-to-end' voice- en data- oplossingen aan bestaande en nieuwe operators, aan bedrijven en consumenten. Met een omzet van Euro 21,3 miljard (47 miljard gulden) en 120.000 werknemers is Alcatel actief in meer dan 130 landen. De Nederlandse vestiging van Alcatel in Rijswijk biedt werk aan meer dan 750 medewerkers. Meer informatie, bezoek Alcatel op Internet: http:/www.alcatel.nl of http:/www.alcatel.com


Meer Informatie:
Simon de Boer Tel : 070 3079231 e-mail: simon.boer@alcatel.nl

1 Internationaal Onderzoek: Alcatel is marktleider in ADSL. Volgens de Project ESS update 39 "Breedbandige Toegangssystemen in Publieke Netwerken" van marktonderzoeksbureau Dittberner Associates, domineert Alcatel de ADSL-DSLAM markt (apparatuur aan de kant van de operatorzijde) wereldwijd met een aandeel van 49% van het totaal aantal geïnstalleerde ADSL lijnen. Geen andere leverancier heeft op dit gebied een aandeel van meer dan 15%. Vanuit de gebruikerskant bekeken meldt het Cahners In-Stat's rapport van augustus 1999: "de Q2 99 Analoge en Digitale Modem Markt analyse", dat Alcatel marktleider is op het gebied van geleverde ADSL-modems met een marktaandeel van 33% wereldwijd. Ook een onderzoek van het internationale onderzoeksbureau Dataquest benoemt Alcatel als de wereldleider op het gebied van ADSL, zowel in aantallen geleverde lijnen als geleverde modems. In haar Wereldwijde xDSL Market Share and Forecast 1999, zegt Dataquest dat Alcatel de grootste leverancier was over 1998. Volgens de marktonderzoekers was ADSL goed voor 57,5% van alle door xDSL gegenereerde inkomsten in 1998. Alcatel maakte op 12 november j.l. bekend inmiddels 1 miljoen lijnen te hebben geleverd en verwacht aan het einde van dit jaar het totaal van 1,3 miljoen te behalen.

Deel: ' Alcatel levert ADSL aan KPN '
Lees ook