Ingezonden persbericht

Alcatel levert een telecominfrastructuur van 675 miljoen euro aan Globacom in Nigeria

Globacom, de tweede nationale operator van Nigeria, heeft Alcatel een opdracht verstrekt met een initiële waarde van 675 miljoen euro voor de levering van een landelijk dekkend vast en mobiel telecommunicatienetwerk. Na oplevering biedt dit netwerk de ideale combinatie van geavanceerde vaste en mobiele spraak- en datadiensten aan meer dan 2 miljoen abonnees in Nigeria. Globacom beschikt hiermee over één van de meest geavanceerde netwerken op het Afrikaanse continent en kan zowel nationale als internationale diensten aanbieden.

Het netwerk omvat een ATM/IP-datanetwerk met een IP-serviceplatform voor supersnelle breedbanddiensten. Globacom zal innovatieve spraak- en datadiensten leveren op basis van Alcatel's Intelligent Network (IN) oplossing plus messaging suite. Globacom zal ook prepaiddiensten, Virtual Private Networks (VPN), SMS, MMS en unified messaging bieden. Alcatel's oplossing omvat verder nog billing en charging software alsmede oplossingen tegen fraude, misbruik en andere problemen.

Alcatel levert aan Globacom haar EvoliumTM oplossing voor GPRS en 3G/UMTS plus LMDS en microwave-oplossingen voor de onderlinge verbindingen in het mobiele netwerk. In de 15 grootste steden van het land wordt een vast netwerk aangelegd voor 500.000 abonnees waarover geavanceerde spraak-, data- en videodiensten geleverd worden. Een Genesys call center met 600 operators draagt zorg voor een efficiënte dienstverlening.

Voor de langeafstandsverbindingen wordt een glasvezelnetwerk aangelegd van 2300 kilometer gebaseerd op Alcatel's SDH-systemen. Bovendien krijgt Globacom via satellieten een backbone-netwerk om de mobiele schakelstations te koppelen alsmede een verbinding met de SAT3-onderzeekabel voor internationaal en regionaal verkeer.

>
> Voor nadere informatie:
> Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
> T. 070 - 3079 815
> E. eva.fodor@alcatel.nl
>

Zoekwoorden:

Deel: ' Alcatel telecominfrastructuur van 675 miljoen voor Globacom in Nigeria '
Lees ook