TNO


TNO

Persberichten 2003
Alcatel, TNO Telecom en RTL Television demonstreren mobiele televisie op CeBIT -
Live televisie op je mobiel met de programma's van RTL Television

12 maart 2003

Alcatel (Paris: CGEP.PA and NYSE: ALA) en TNO Telecom hebben vandaag de start aangekondigd van een technisch project voor de ontwikkeling van nieuwe innovatieve 3G/UMTS mobiele diensten en toepassingen in samenwerking met RTL Television. Tijdens CeBIT, de grootste jaarlijkse ICT-beurs in Europa, demonstreren Alcatel en TNO live televisie van RTL op mobiele telefoons, waarbij gebruik gemaakt wordt van de 3G/UMTS-technologie van Alcatel en de 3G Internet Video Gateway van TNO Telecom.

Deze live demonstratie toont een interessante nieuwe toepassing van mobiele communicatie: live televisie kijken, altijd en overal. Deze demonstratie geeft inzicht in de communicatietechnologie van morgen en is een sprekend voorbeeld van de veranderingen die deze technologie teweeg kan brengen in ons leven.

"Op weg naar UMTS hebben operators complete oplossingen nodig die een nieuwe groei kunnen bewerkstelligen," aldus Marc Rouanne, COO van Alcatel's Mobile Communications group. "Dit veelbelovende project met TNO Telecom en RTL Television is een perfecte illustratie van de openheid die Alcatel nastreeft, waarbij Alcatel haar technologie beschikbaar stelt aan contentbezitters om lokale diensten op te zetten."

"TNO Telecom beperkt zich niet louter tot onderzoek en ontwikkeling, maar streeft ernaar de ontwikkelingen ook naar de markt te brengen. Dit project met Alcatel en RTL Television is daarvan een duidelijk voorbeeld," zegt Rob Langezaal, directeur van TNO Telecom.

"Het verheugt ons om te zien dat nieuwe distributievormen voor breedbandige diensten volwassen beginnen te worden. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor ons, maar vooral voor de eindgebruikers," zegt Andre Prahl, hoofd van de RTL's afdeling Networks.

TNO Telecom neemt sinds kort deel aan Alcatel's wereldwijde 3G Reality Centre programma met de ontwikkeling van een 3G Internet Video Gateway die contentproviders zeer eenvoudig in staat stelt om videobeelden aan mobiele gebruikers aan te bieden. De demonstraties met deze 3G Internet Video Gateway maken gebruik van de Evolium 3G-technologie van Alcatel. De samenwerking tussen Alcatel, TNO en RTL illustreert de waarde van Alcatel's wereldwijde programma van 3G Reality Centres, waarin belangrijke industriële partners uit de mobiele waardeketen samenwerken aan het ontwikkelen en stimuleren van mobiele breedbandtoepassingen.

Het resultaat van de samenwerking tussen Alcatel, TNO Telecom en RTL is te zien tijdens CeBIT 2003 van 12 tot en met 19 maart, in de Alcatel-stand A32 in hal 27.

TNO Telecom

Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
T 015 269 49 75

June Vasconcellos
T 015 269 49 05

F 015 262 73 35

pressinfo@tno.nl

Postbus 6050

2600 JA, Delft

Overig nieuws

TNO magazine

Deel: ' Alcatel, TNO Telecom en RTL Television demonstreren mobiele televisie '
Lees ook