Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-08-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 08.45 uur
VERKEERSCONTROLE

OUDEWATER/WOERDEN Bij een verkeerscontrole op Willeskop zijn donderdag vijf overtredingen geconstateerd van de maximum snelheid. Zes bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs. Op de Steinhagenseweg en de Bergstraat in Woerden werd eveneens gecontroleerd. Daar werden in totaal vijf bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. Vier automobilisten werden bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel.

Een 50-jarige bestuurder uit Benschop heeft afstand gedaan van een lasershield dat hij in zijn auto had geplaatst. Tijdens de controle bleek de apparatuur van de politie gestoord te worden toen deze auto aan kwam rijden. De man deed vrijwillig afstand van het apparaat. Hij kan hiervoor een boete van vijfhonderd gulden tegemoet zien.

Alcoholcontrole

MIJDRECHT/VINKEVEEN/LOENEN Op diverse plaatsen heeft de politie donderdagavond in het kader van de actie Doe nuchter, rij alcoholvrij gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer.

Een 27-jarige man uit Nieuw Loosdrecht werd aan de Provincialeweg in Mijdrecht aangehouden met een alcoholpromillage van 0,95. De man kreeg een rijverbod van drie uur.En kan een bekeuring tegemoet zien van zevenhonderd gulden. 31 andere gecontroleerde automobilisten hadden niet teveel gedronken.

Op de N201 en de Herenweg in Vinkeveen werden 28 automobilisten gecontroleerd op alcohol. Geen van de automobilisten had hier teveel gedronken.

Op de Bloklaan in Loenen aan de Vecht werden 64 automobilisten gecontroleerd en hiervan had er een teveel gedronken. Een 43-jarige automobilist uit Bussum blies op het bureau 0.65 promille en kon het bureau verlaten met een bekeuring van 410 gulden en een rijverbod van
1 uur.
Deel: ' Alcoholcontrole in Mijdrecht, Vinkeveen en Loenen '
Lees ook