Politie IJsselland

Dagrapport Pers Deventer e.o.
van Zondag 16-feb-2003 07:00 uur
tot Maandag17-feb-2003 06:59 uur
---


ALCOMOBILIST DOORGEREDEN NA AANRIJDING.DEVENTER - Zondagavond, even na tien uur reed een automobilist na een ongeval op de Zutphenseweg - H.F. de Boerlaan door, zonder zijn identiteit bekend te maken. De benadeelde noteerde het kenteken van de tegenpartij en aan de hand van die gegevens kon de doorrijder worden aangehouden. De man bleek alcohol gebruikt te hebben en kwam bij de ademanalyse op het drievoudige van het toelaatbare (= 655 ug/l).
Omdat de verdachte al drie keer eerder als drankrijder bekeurd is, werd nu zijn rijbewijs ingevorderd.
VE heeft een aanrijding veroorzaakt door geen voorrang te verlenen. Er ontstond alleen materieel schade.

03-019292


---


DUITSE VRACHTWAGENCHAUFFEUR MET DRANK OP GEPAKT.DEVENTER - Een Duitse vrachtwagenchauffeur vroeg zondagochtend om 11.15 uur niets vermoedend de weg aan een agent in burger. Deze rook dat deze bestuurder alcohol gebruikt had. Een blaastest wees 420 ug/l uit. Hem werd een transactie aangeboden van E 360,-

03-019122


---


WONINGINBRAAKDEVENTER - Bij een woninginbraak aan de Burgemeester van Heemstralaan werd zondagmiddag, tussen 17.45 en 18.30 uur een t.v., DVD en een videorecorder gestolen. De dader zijn via een uitzetraam binnen gekomen.

03-019261


---


INBRAAK BIJ JUWELIERWerd hedennacht, 17-02 omstreeks 04.30 een inbraak ontdekt. Het luide alarm trad in werking bij een juwelierszaak aan het Karel de Groteplein. De daders zijn via het dak naar binnen gegaan, maar waren ondanks de snelle komst van de politie toch verdwenen. Enkele vitrines waren vernield. Onduidelijk is wat er gestolen is. De aangifte volgt nog.

03-019327


---


GEHEIME ZENDER UIT DE LUCHTDEVENTER - Zondagavond werd bij een geheime zendercontrole een in werking zijnde zender gevonden in een schuur achter een woning aan de Enkstraat. De 30 jarige man zond uit onder de naam: 'Apres Ski'.
Hij krijgt een proces verbaal en de zender werd meegenomen. De eigenaar deed vrijwillig afstand.

---


ILLEGALE VREEMDELINGENDe vreemdelingendienst heeft samen met enkele ketenpartners een werkplekcontrole uitgevoerd in een horecapand aan de Keizerstraat. Tijdens de controle was het druk in het restaurantgedeelte en vreemd genoeg was er slechts een (illegale) kok in de keuken. Nadien nogmaals controle uitgevoerd en nog drie andere illegale koks gesnapt. Ze verstopten zich in de kruipruimte onder het pand.

03-019294


---SNEEUWBALINCIDENT BATHMEN
Op zondag 5 januari jl werd op de Dorpsstraat de auto van een 50 jarige Bathmenaar met sneeuwballen bekogeld door de jeugd. Dit gebeurde op de Dorpsstraat.
De automobilist zette de auto aan de kant en achtervolgde zijn belagers.

Een 17 jarige knaap uit Bathmen wist hij in de kraag te vatten en terwijl hij hem bij zijn jas vastpakte, kwam een andere 16 jarige erbij staan en gaf de man een klap op het oog. De twee jongens maakten deel uit van een groep jeugdigen. Deze twee knapen zijn inmiddels opgespoord en aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling.

Einde dagrapport Pers Deventer e.o.


---- --

Politie IJsselland
Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Zondag 16-feb-2003 07:00 uur
tot Maandag 17-feb-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

MOTORRIJDER GEWONDSTAPHORST- Een 24-jarige motorrijder uit Staphorst reed zondag omstreeks 15.00 uur over de Rechterenseweg komende vanuit Staphorst. Ongeveer 200 meter voor de kruising met Dekkersland maakt de weg een vrij scherpe bocht naar links. Vermoedelijk heeft hij de bocht verkeerd ingeschat. De man kwam met zijn motor rechts in de berm terecht en reed tegen een boom. Hij werd met nog onbekende letsel overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.
03-019179---

Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland---- --

Persberichten Salland
van Zondag 16-feb-2003 07:00 uur
tot Maandag 17-feb-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Moniek Winters
---


BEKEURINGEN BIJ CONTROLESRAALTE/WIJHE - Bij zondagmiddag gehouden verkeerscontroles, op diverse locaties in de gemeenten, werden 9 bestuurders bekeurd. Vier droegen geen autogordel, twee overschreden de maximum snelheid van 80 km met 17 en 28 kilometer. Daarnaast negeerde een bestuurder een doorgetrokken streep op het wegdek; kon een chauffeur geen rijbewijs tonen en gaf een andere geen richting aan toen hij ging inhalen.


---


AANHOUDINGEN VOOR FIETSDIEFSTALWIJHE - Zondagavond werden twee mannen, van 19 en 23 jaar oud, uit Zwolle aangehouden op de Stationswegweg voor de diefstal van een fiets. Door een oplettende getuige was het 'verdachte' gedrag van de mannen opgevallen, waarop de politie werd gebeld. Op basis van goede signalementen werden zij kort na de melding in de omgeving van het NS-station aangehouden. Zij hadden de fiets weggezet. Zij werden ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


---

---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zondag 16-feb-2003 07:00 uur
tot Maandag 17-feb-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Moniek Winters
---


DIEFSTAL VOGELS UIT VOLIÈREHARDENBERG - Zondagmorgen is namens de gemeente aangifte gedaan van diefstal van vogels uit een volière in het park aan de Parkweg. Enkele deuren werden opgebroken en uit de nachthokken werden o.a. een grasparkieten, valkparkieten, zebravinken en goudfazanten meegenomen. Door de technische recherche wordt een nader sporenonderzoek ingesteld. Op dit moment zijn het exacte aantal vogels dat werd gestolen en het schadebedrag nog niet bekend.


------- --

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Zondag 16-feb-2003 07:00 uur
tot Maandag 17-feb-2003 06:59 uur
Door / piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

HERINNERINGVanmiddag om 14.00 uur wordt op het politiebureau aan de Koggelaan in Zwolle de aftrap gegeven voor het integrale project Veelplegers. Voor meer informatie verwijzen we naar het persbericht van 12 februari 2003.

---

AUTO OVER DE KOP: INZITTENDEN LICHT GEWONDZWOLLE - Zondagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Van Wevelinkhovenstraat / Middelweg / Bisschop Willebrandlaan. Een 59-jarige bestuurder uit Hengelo (Gld) reed op de Van Wevelinkhovenstraat richting Middelweg. De kruising die hij naderde was een voorrangskruising. Van rechts kwam een auto, waar de hij nog net voor langs kon. Echter, van links kwam er ook een auto, en die zag hij over het hoofd. Een 42-jarige bestuurder uit Zwolle raakte met zijn auto de betreffende auto licht. De auto van de 59-jarige man draaide vervolgens en sloeg over de kop. De man en zijn 52-jarige bijrijdster uit Hengelo (Gld) zijn met een paar kneuzingen en wat glassplinters in hoofd en handen naar het ziekenhuis gebracht.

(03-019166)


---

RIJDEN ONDER INVLOED: INVORDERING RIJBEWIJSZWOLLE - Op de Hasselterweg heeft de politie zondagavond een 48-jarige man uit Zwartsluis aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 975 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal.

(03-019248)


---

SNORFIETSER DUBBEL BEKEURDZWOLLE - Zondagavond heeft de politie op de Nieuwe Deventerweg een 16-jarige jongen op een snorfiets aangehouden. De jongen reed zonder verlichting en zonder verzekeringsplaatjes. Hij kreeg voor beide overtredingen een bekeuring. De snorfiets kan weer worden opgehaald als deze is verzekerd.

(03-019255)


---

CONTROLE AUTORACINGZWOLLE - Op zondagavond heeft de politie met een onopvallende dienstauto controles uitgevoerd op diverse zogenaamde 'verzamelplaatsen' voor autoracers. Rond 21.00 uur trof men op de Bentheimstraat zo'n twintig auto's met bestuurders en passagiers aan. Hier kwamen er gaandeweg nog zo'n tien bij. Toen men de politie in de gaten kreeg wilde men de Hessenpoort verlaten. Hierop heeft de politie de kruising Bentheimstraat/Kranenburgweg afgesloten en vanaf de Steinfurtstraat en de Mindenstraat het geheel benaderd. Tussen de 15 en 20 automobilisten zijn gecontroleerd en er zijn enkele processen-verbaal uitgeschreven. Een aantal bestuurders zag kans aan de controle te ontsnappen. Er werden o.a. blaastesten uitgevoerd, papieren gecontroleerd etc.

(03-019274)


---

BROMFIETSER DUBBEL BEKEURDZWOLLE - Op de Provincieroute reed zondagavond een 17-jarige jongen uit Zwolle op zijn bromfiets de politie tegemoet, die opviel door een flink tempo. Hierop kreeg de jongen een stopteken. Hij stopte voor de politiebus en hij bleek geen helm op te hebben. Toen een van de agenten uitstapte, gaf hij weer gas een reed om de agent heen weg. Via getuigen kon de jongen thuis alsnog aangehouden worden. Hij kreeg onmiddellijk twee bekeuringen: één voor het rijden zonder helm en één voor het doorrijden na een stopteken.

(03-019328)


---

SNELHEIDSCONTROLE WETHOUDER ALFERINKWEGZWOLLE - Aan de Wethouder Alferinkweg heeft de politie zondagavond een snelheidscontrole gehouden. Dit leverde de volgende bekeuringen op:
4 x tussen 20-30 km te snel;
5 x tussen 30-40 km te snel;
1 x tussen 40-50 km te snel
Een 31-jarige bestuurder uit Zwolle tenslotte reed na correctie 102 km/uur, waar 50 mag. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg ene proces-verbaal.

(03-019273)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Dagrapport Pers Kampen
van Zondag 16-feb-2003 07:00 uur
tot Maandag 17-feb-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

FIETS UIT ETALAGE GESTOLENKAMPEN - In de nacht van zaterdag op zondag tussen 01.00 en 07.00 u is ingebroken in de Rijwielshop aan het Stationsplein. Een ruit werd vernield en er werd een fiets uit etalage/showroom weggenomen en neergegooid naast stationsgebouw.
(03-019117)---

TV IN BESLAGGENOMEN NA GELUIDSOVERLASTKAMPEN - Was er zondagmiddag een melding van geluidsoverlast bij een woning aan de Skonenvaardersstraat. De geluidsoverlast bestond uit muziekoverlast. In eerste instantie opende de 22-jarige bewoner de deur, maar bij het zien van de politie werd de deur dicht gegooid. Vervolgens met een machtiging de woning binnen gegaan. In de woning de TV inbeslaggenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(03-019152)


---

VERKEERSCONTROLE IN BINNENSTADKAMPEN - Op zondag 16 februari 2003, van 9.30 uur tot 16.00 uur controle gehouden in de binnenstad op de parkeergedragingen en het rijdend verkeer. In totaal 29 mini PV's uitgeschreven.
10 keer parkeren op het trottoir/voetgangerszone.
9 keer parkeren in een parkeerverbodszone..
Van 14.00 uur tot 16.00 uur controle gehouden op het rijdend verkeer in de Oudestraat in Kampen Voor 10 bestuurders van personenauto,s een mini PV, voor het rijden in een Voetgangerszone.
(03-019188)---

Einde dagrapport Pers Kampen


---- --


Deel: ' Alcomobilist doorgereden na aanrijding '
Lees ook