Gemeente Stadskanaal

Nieuwsberichten

10-07-2002
Oplettendheid en snel handelen voorkomen desastreuze gevolgen voor uniek natuurgebiedje

Ook in de gemeente Stadskanaal zijn er nog van die kleine unieke plekjes waar weing mensen komen en de natuur nog haar eigen gang kan gaan. Eén van deze juweeltjes is het Ekkelbos nabij het Ceresdorp. Midden in dit bosje ligt een prachtige weide met een poeltje waarin de Lisdodde groeit en vele kikkers hun thuis vinden.

Op donderdag 4 juli, zo tegen zessen hebben probeerden onverlaten een auto die de APK-keuring niet meer had gehaald in deze poel te laten "verdwijnen". Oplettende voorbijgangers zagen dit en alarmeerden de politie en de gemeente.
De politie achterhaalde de eigenaar van de auto. Een medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten heeft samen met Autodemontage De Boer de auto uit de poel getakeld en afgevoerd naar de sloop nog voordat de schadelijke stoffen uit de auto konden lekken.

Door het snelle optreden van voorbijgangers, politie en gemeente voorkwam men dat de nog in de auto aanwezige stoffen zoals remolie, onherstelbare schade kon aanrichten. De eigenaar van de auto kan nu voor de kosten van het afslepen opdraaien en kan bovendien rekenen op een fikse boete.

Deel: ' Alert optreden voorkomt milieu-schandaal in Stadskanaal '
Lees ook