Carros

Alfa 147: ING Lease Car of the Year 2001

Titel bevestigt succes in de zakelijke markt

(25 september 2001)

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Brabanthallen te Den Bosch is de Alfa 147 op donderdag 20 september jl. gekroond tot ING Lease Car of the Year 2001. Deze titel onderstreept eens te meer het succes van de Alfa 147 in het algemeen en zijn zakelijke prestaties in het bijzonder. Uit het juryrapport blijkt dat het stijlvolle karakter, het zakelijke imago, de courantheid, tarieven en de rij-eigenschappen van de Alfa 147 van doorslaggevende betekenis waren.

Onder het toeziend oog van zon 175 klanten van ING Car Lease Nederland alsmede de automobielimporteurs kreeg Geoff Smyth, algemeen directeur Fiat Auto Nederland, de prijs overhandigd door Jeroen van Hasselt, algemeen directeur van ING Car Lease Nederland.

Voorafgaand aan de wervelende bijeenkomst heeft de vakjury, bestaande uit vooraanstaande autojournalisten, specialisten van ING Car Lease en klanten, zich een aantal dagen ontfermt over de deelnemende autos die naar catalogusprijs werden ingedeeld in vier segmenten (Economy, Business, Business+ en Executive). Voor het eerst werd dit jaar een overall winnaar gekozen uit de vier segment-leiders, achtereenvolgens de Opel Corsa, Alfa 147, Renault Laguna en de Volvo S60.

Uiteindelijk ging de Alfa 147 aan de haal met de titel en mag zich derhalve een jaar lang ING Lease Car of the Year 2001 noemen. De concurrentie had het nakijken op zakelijk belangrijke criteria als imago en courantheid; beide van grote invloed op de uitendelijke leaseprijs. Unaniem (!) kozen de juryleden voor de dynamiek van de Alfa 147: op het onderdeel Praktijktest liet hij alle medestrijders (in het Business-segment waren dat de Peugeot 307 en Seat Leon) ver achter zich. Bovendien koos het digitale publiek met 40% van de Internet-stemmen eveneens voor de Alfa 147.

Inmiddels kan de compacte middenklasser bogen over een aardige zegereeks. Bijgaand een overzicht van de belangrijkste (internationale) bekroningen.

Alfa 147: ware kampioen
Reeds vanaf zijn marktentree eind 2000 ontpopt de Alfa 147 zich als een heuse kampioen. Tot op heden werden de volgende trofeeën in de wacht gesleept:

Auto dellAnno 2001
(Europees Auto van het Jaar 2001)

Goldenes Lenkrad
(Bild am Sonntag Duitsland)

Trophées du design 2000
(Automobile Magazine Frankrijk)

Auto dellAnno
(Auto Svet Joegoslavië)

Vettura 2001
(Auto van het Jaar, gezamenlijke autojournalisten - Kroatië)

Auto Europa 1
(Auto Oggi, Italië / Auto Plus, Frankrijk / Auto Week, Nederland / Auto Tip, Tsjechië / Auto Swiat, Polen / Auto Nea, Griekenland / Auto Blic, Kroatië / Auto Foco, Portugal)

Vettura dellanno 2001
(Auto Klub Kroatië)

Test Car of the Year
(Television MTV 1&2 of the Automotive programme Automobile Hongarije)

Prix Européen du Design Automobile 2001
(Jury bestaande uit belangrijke ontwerpers en autojournalisten België)

The best car of the Year
(Auto Motor und Sport Zweden)

Vettura dellAnno
(Auto Magazin Slovenië)

Auto dellAnno 2001
(Motor Mondial Spanje)

Ruota in Lega dOro
(Gouden Wiel, Poolse autojournalisten)

Car of the Year
(Motor Radio Automobilisti - Polen)

Lease Car of the Year 2001
(ING Car Lease - Nederland)

Deel: ' Alfa 147 ING Lease Car van het jaar 2001 '
Lees ook