Ingezonden persbericht

Mob@c III " inloggen is opeens leuk Met je gsm. "

HENGELO, 20030214 -- Alfa & Ariss, pionier in sterk beveiligde authenticatie systemen, lanceert Mob@c III. Mob@c is een uniek authenticatie systeem dat gebaseerd is op een elegant maar veilig authenticatie concept. Elke keer dat een gebruiker zich aanmeldt bij een applicatie genereert Mob@c III een toegangscode en stuurt deze per SMS naar de GSM van de gebruiker. De gebruiker voert de toegangscode in en authenticeert zich voor toegang tot de applicatie. Mob@c III onderscheidt zich van eerdere Mob@c versies doordat het nu nog sneller en veiliger is, de administratie een stuk eenvoudiger is en doordat het beschikt over een geavanceerde misbruik preventie engine.

Het systeem is uitvoerig getest en wordt onder andere al gebruikt door de IB-Groep. Tot nu toe heeft de IB-Groep al meer dan 15.000 aanmeldingen gekregen van studenten voor "Mijn IB-Groep", het web portal waarmee studenten zich kunnen authenticeren en zo toegang verkrijgen tot hun persoonlijke gegevens. Naast het inzicht in gegevens dat studenten krijgen kunnen ze ook hun gegevens wijzigen.

Organisaties en instanties kiezen er steeds vaker voor om waardevolle informatie en diensten online beschikbaar te stellen aan hun klanten. Het beveiligen hiervan is daarom een essentieel onderdeel van een moderne organisatie. In tegenstelling tot Mob@c III zijn er meerdere beveiligingssystemen die doorgaans complex en moeilijk te onderhouden zijn. Mob@c III is veiliger dan de combinatie gebruikersnaam/wachtwoord en is bovendien zeer gebruiksvriendelijk.

Door de Mob@c-technologie hoeven gebruikers niet meer bang te zijn dat ze hun wachtwoord vergeten of dat iemand anders het kan raden. Verder biedt Mob@c III talloze mogelijkheden op het gebied van service en marketing. Een op klanten toegespitste content zoals advertenties in een SMS is een voorbeeld daarvan. Mob@c III is met name geschikt voor organisaties met veel klanten die ook online hun diensten ter beschikking stellen aan hun klanten. Hierbij kan gedacht worden aan verzekeringsmaatschappijen, banken maar ook grote verenigingen en bijvoorbeeld luchtvaartmaatschapijen. "De mogelijkheden van Mob@c III zijn eindeloos. Met Mob@c kunnen organisaties hun klanten veel beter bereiken en zo een aanzienlijke toegevoegde waarde bieden", aldus Arnout Hannink, managing partner van Alfa & Ariss b.v.

SMS berichten worden door een centrale server verstuurd. Het gehele communicatie traject van het creëren van de SMS tot aan de aflevering bij de mobiele telefoon van de gebruiker is sterk beveiligd door encryptie. Zelfs de toegangscode wordt vercijferd door het GSM netwerk verstuurd en uiteindelijk ontcijferd door de mobiele telefoon. De Mob@c III software kan draaien op elk gebruikelijk server platform en werkt met elke GSM telefoon.

Deel: ' Alfa & Ariss lanveert Mob@c III inloggen met je gsm '
Lees ook