Ingezonden persbericht

Algemeen directeur Altena verwerft meerderheidsbelang Kender Thijssen


Organisatie na herstructurering optimaal ingericht voor belangrijke kernmarkten
Veenendaal, 10 juni 2002 - Algemeen directeur Harm Altena heeft een meerderheidsbelang verworven in Kender Thijssen, toonaangevend leverancier van permanente en tijdelijke ICT- en telecommunicatievoorzieningen. Altena heeft het aandelenpakket overgenomen van Joop Thijssen, de oprichter van Thijssen IT. Thijssen IT fuseerde in 1997 met Kender tot Kender Thijssen.

Kender Thijssen zal zich blijven richten op belangrijke kernmarkten als middelgrote ondernemingen en (semi-)overheidsinstellingen. De afgelopen periode is de organisatie volledig gestroomlijnd en optimaal ingericht om nog beter aan de eisen en wensen van deze klanten te voldoen. Tevens nam Kender Thijssen begin 2002 haar intrek in een nieuw onderkomen in Veenendaal. Dit energiezuinigste pand van Nederland is uitgerust met geavanceerde technologie op het gebied van onder meer individuele klimaat- en werkplekbeheersing.

"Kender Thijssen begrijpt als geen ander wat ondernemers bezighoudt op het gebied van ICT en telecommunicatie. Door ons brede aanbod zijn we niet alleen in staat om op alle gebieden te adviseren en de beste oplossingen te leveren, maar ook om deze oplossingen zeven dagen per week, 24 uur per dag te onderhouden en te beheren. Of het nu gaat om complete kantoorautomatisering, het onderhouden van bestaande hard- en software, telefonie of de verhuur of verkoop van bijvoorbeeld servers of werkstations. Bij ons krijgt iedere klant de flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijke aandacht waar hij recht op heeft", aldus Altena.

Altena stond aan de wieg van de computerverhuur in Nederland. In 1985 startte hij de Nederlandse vestiging van het Britse Hamilton Rentals. In 1987 richtte Altena het bedrijf DataRent op, dat zich toelegde op de verhuur van systemen van Digital Equipment. Na de oprichting van DataExpert, DataRent België, Data Integration, DataResell en Data Business Communications werden al deze activiteiten in oktober 1995 omgedoopt tot Kender. Kender ging in 1997 samen met Thijssen IT tot Kender Thijssen B.V. Altena was naast aandeelhouder reeds lid van de Raad van Commissarissen van 1 januari 2000 tot oktober 2001. Kender Thijssen telt inmiddels 250 medewerkers in Nederland en België.

Kender Thijssen
Kender Thijssen is ruim 20 jaar een toonaangevend leverancier van en adviseur voor tijdelijke en permanente telecommunicatie- en ICT-voorzieningen. Kender Thijssen verkoopt en verhuurt hard- en software, ontwikkelt en implementeert kostenbesparende informatie- en communicatie-infrastructuren, en onderhoudt en beheert deze. Het bedrijf richt zich primair op middelgrote ondernemingen en (semi-)overheidsinstellingen van 100 tot 1.000 werkplekken. Kender Thijssen kan ook worden ingeschakeld voor monitoring, beheer en onderhoud van volledige ICT-infrastructuren of delen daarvan. Hierdoor wordt de continuïteit gewaarborgd en kunnen bedrijven het maximale halen uit hun bestaande ICT-infrastructuren. Kender Thijssen heeft 250 medewerkers in Nederland en België.

Deel: ' Algemeen directeur Altena verwerft meerderheidsbelang Kender Thijssen '
Lees ook