Bloemenveiling Holland

Algemene Ledenvergadering Bloemenveilingen Flora en Holland Ruime meerderheid voor fusie (26-09-2001)


Algemene Ledenvergadering Bloemenveilingen Flora en Holland

Ruime meerderheid voor fusie
Rijnsburg, Naaldwijk- De voorgenomen fusie tussen de bloemenveilingen Flora en Holland krijgt per 1 januari a.s. definitief zijn beslag. De leden van beide coöperaties gingen vanavond akkoord met het fusievoorstel van de twee veilingbesturen. Bij Bloemenveiling Flora in Rijnsburg stemde 72% van de aanwezige leden voor de fusie. In Naaldwijk, waar de leden van Bloemenveiling Holland vergaderden, was dit 96%. Na deze stemming staat niets een volledige fusie van de twee organisaties meer in de weg en ontstaat de grootste bloemenveilingcoöperatie ter wereld met een geschatte jaaromzet in 2001 van 4 miljard gulden. De nieuwe naam van de fusiecoöperatie is FloraHolland.
FloraHolland heeft vier vestigingen: in Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk en Eelde. Die beschikken gezamenlijk over één miljoen vierkante meter gebouwoppervlak en 22 veilingklokken voor de daghandel. Daarnaast kunnen zowel voor de korte (dag) als langere termijn contracten worden afgesloten via een landelijk Bemiddelingsbureau, dat op alle vestigingen en in het Handelscentrum Boskoop zijn diensten aanbiedt. Er zijn diverse e-commerce mogelijkheden zowel voor daghandel als handel op de langere termijn. Voor de vermarkting en verwerking van importproducten functioneert een centrale importafdeling.

De vestigingen bedienen eigen marktsegmenten. Naaldwijk en Rijnsburg richten zich daarbij op de export, Bleiswijk en Eelde zijn gericht op regionale markten.

De komende jaren gaat FloraHolland 500 miljoen gulden investeren in de uitbreiding van veilinggebouwen en logistieke systemen, commerciële diensten en e-business.

In de afgelopen maanden is de organisatie van FloraHolland in grote lijnen neergezet. De periode tot 1 januari 2002 wordt gebruikt die organisatie nader uit te werken. De dit najaar te houden kringbijeenkomsten worden gebruikt om de leden over de voorgang van dit traject te informeren. Tijdens de in januari a.s. te houden eerste Algemene Ledenvergadering van FloraHolland legt het bestuur de definitieve plannen voor 2002 voor aan de leden, met onder meer de tarievenstructuur.

Deel: ' Algemene Ledenvergadering Bloemenveilingen Flora en Holland '
Lees ook