Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Aan : sportredacties/nieuwsmedia
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : bekendmaking beste vrouwelijke en mannelijke powerlifter van het jaar Datum : 11 oktober 2001

Alkmaar in het teken van de eerste competitiewedstrijd en de bekendmaking van de beste lifters van het seizoen 2000-2001.

Aanstaande zondag14 oktober zal tijdens de eerste competitiewedstrijd powerliften voor clubteams bekend worden gemaakt welke dame en heer de eretitel van "best lifter" van het seizoen hebben behaald.
Bij de dames is deze titel voor de Voorschotense Yvonne van der Stoep, deze van huis uit gewichthefster, heeft een aantal jaren geleden ook de weg gevonden naar een andere tak van de krachtsport en niet zonder succes. Al snel wist zij Nederlandse titels te veroveren en vooral bij het onderdeel bankdrukken liet zij blijken een gedoodverfd kampioen te zijn in haar klasse, wat in het afgelopen seizoen ook werd bekroond met een wereldtitel op dit onderdeel. Ook in de driekamp, kniebuigen, bankdrukken en deadliften bleek Yvonne het afgelopen jaar de sterkste van de deelnemende dames te zijn, in Amsterdam, tijdens de nationale kampioenschappen behaalde zij een puntentotaal van 456,7 punten, wat voldoende was voor de titel en het hoogste puntentotaal. Toch wist zij bij de Wereldkampioenschappen powerliften in Tsjechië, waar zij bij een lichaamsgewicht van 66,4 kg. een totaal van 447,5 kg. aan gewicht wist te verwerken en haar puntentotaal zelfs nog te verbeteren en te brengen op 462,2 wedstrijdpunten, goed voor de titel "best lifster" seizoen 2000-2001. Bij de heren gaat dit jaar de titel naar de Nederlandse Amerikaan of is het de Amerikaanse Nederlander Michel Kalter, in het seizoen 2000-2001 was hij toonaangevend in Nederland maar ook in Amerika liet hij zien dat hij op de komende Wereldkampioenschappen iemand is waar rekening mee dient te worden gehouden. Tijdens de nationale kampioenschappen in Amsterdam wist Michel een totaal van 518,8 punten te behalen, waarmee hij behalve de Nederlandse titel, ook het hoogste aantal wedstrijdpunten behaalde, maar ook Michel wist zich zelf hierin nog te verbeteren.
Op de nationale kampioenschappen van Amerika, gehouden in Omaha in de staat Nebraska, wist hij bij een lichaamsgewicht van 99,9 kg. een totaal van 852,5 kg. te verwerken en haalde daar maar liefst 519,02 punten, al was daar wel een evenaring van het Europese record deadliften voor nodig, wat zal het aankomend Wereldkampioenschap brengen voor deze "best" lifter van het seizoen 2000-2001. Het wordt een drukke dag aanstaande zondag bij de Alkmaarse krachtsportvereniging S.S.S. bij de eerste competitiewedstrijd, verdedigend kampioen Spartacus komt op volle oorlogssterkte, gastgever S.S.S. heeft zijn zinnen gezet op een revanche voor het afgelopen jaar, team Butzelaar is er alles aan gelegen om dit jaar mee te strijden voor de Wout van der Toorn bokaal, om de krachten te bundelen heeft TopFit een team gevormd tezamen met Atlas en gaan wellicht voor een verrassing zorgen, nieuwkomer sportschool Plato heeft tijdens de afgelopen wedstrijd al laten zien dat er veel sterke mannen uit de omgeving van Zoetermeer komen, als outsider zal Olympia Rotterdam zich dit jaar willen laten zien, ik hoor de speaker al roepen : "Lets get ready to rumble"
Aanvang van de wedstrijd is 11.00 uur, locatie is de Tesselschadestraat in Alkmaar, u bent van harte welkom.

C.M.Damen
Wijngaardenlaan 10
2252 XN Voorschoten
tel. 071-5610946
fax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e-mail obelix1@planet.nl

Deel: ' Alkmaar in het teken van powerliften '
Lees ook