Nieuwsbericht

maandag, 7 maart 2003, 15.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Nog geen spoor van verdwenen vrouw
Alkmaar, zondag 16 maart 2003.
Tot op heden heeft de politie in Noord-Kennemerland, ondanks zoekacties, nog geen spoor kunnen ontdekken van de 44-jarige Anita ten Haaf uit Alkmaar. Zij is op 11 maart 2003 weggelopen uit het ziekenhuis in Alkmaar en sindsdien verdwenen. In de afgelopen dagen heeft de politie, in samenwerking met de brandweer en een groep vrijwilligers met speurhonden, op verschillende plaatsen gezocht naar een mogelijke verblijfplaats. Naar aanleiding van publicaties in de media kwamen een aantal tips binnen dat de vrouw gezien was in Alkmaar of de onmiddellijke omgeving daarvan. Op al deze tips werd gereageerd en een onderzoek ingesteld. Zaterdag werd met een helikopter van de politie gezocht boven het Heilooerbos, de omgeving van het Medisch Centrum in Alkmaar en het recreatiegebied Geestmerambacht. Zondagmorgen werd door een duikploeg van de brandweer op verschillende plaatsen in het Noordhollandskanaal gezocht. Bij al deze zoekacties werden geen sporen aangetroffen die kunnen leiden tot de vindplaats van de vrouw. De politie in Alkmaar vraagt iedereen die mevrouw Ten Haaf heeft gezien na 11 maart 2003 of die meent te weten waar zij mogelijk verblijft contact op te nemen. Het telefoonnummer is 0900-8844. Men kan ook contact opnemen met de politie in de eigen woon- of verblijfplaats.

Rijden onder invloed van alcohol
Castricum, zaterdag 15 maart 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 56-jarige man uit Castricum aangehouden op de Dorpsstraat. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. De bestuurder blies 300 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Alkmaar, zondag 16 maart 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 19-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden op de Provincialeweg. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. De bestuurder blies 350 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Bergen, zondag 16 maart 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 37-jarige man uit Bergen aangehouden op de Bergerweg. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. De bestuurder blies 420 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Duinbrand
Bergen aan Zee, vrijdag 14 maart 203.
Vrijdag ontdekte een voorbijganger dat een stuk duingebied ter hoogte van de Verspyckweg in brand stond. De brandweer heeft het vuur geblust. Een gebied ter grootte van een voetbalveld werd vernield. Een getuige had een groep van zes jongens van ongeveer 16 jaar op het terrein zien voetballen. Het vermoeden bestaat dat zij iets te maken hebben met de brand. Een onderzoek in de omgeving bleef zonder resultaat.

Bromfietscontrole
Alkmaar, vrijdag 14 maart 2003.
Vrijdagmiddag werd op verschillende locaties n Alkmaar Noord een controle uitgevoerd die speciaal gericht was op de constructiesnelheid van bromfietsen. Tijdens de controles werden 22 bromfietser bekeurd voor deze overtreding. Daarnaast werden zes bestuurders bekeurd omdat zij geen helm droegen en vier bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een certificaat. Voorts werden enkele autobestuurders bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en één omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. In totaal werden 37 bekeuringen uitgeschreven.

Twee auto's door brand vernield
Alkmaar, vrijdag 14 maart 2003.
Vrijdagavond werd brand ontdekt op de Schelphoek. Het bleek dat twee auto's in brand stonden. Uit onderzoek is gebleken dat de brand is ontstaan bij één van de geparkeerde auto's en dat het vuur vervolgens is overgeslagen naar de andere auto. Beide voertuigen brandden volledig uit. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog geen duidelijkheid. Wel zijn er aanwijzingen die wijzen in de richting van een brandstichting.

Computer en sieraden uit woning gestolen
Castricum, zaterdag 15 maart 2003.
Vrijdagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Geelvinckstraat. Men was in de woning gekomen door het met grof geweld vernielen van een tuindeur. Vanuit de woning werd een computer weggenomen. Ook mist de bewoner een aantal sieraden. De inbraak moet vrijdag hebben plaatsgevonden tussen 15.15 en 23.45 uur.

Woning en winkel beschadigd dor brand.
Heerhugowaard, zaterdag 15 maart 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd brand ontdekt aan de achterzijde van een winkel aan de Van Loonstraat. Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen bleek de brand al geblust was door de bewoners en omstanders. Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat onbekenden een aantal houten kisten in brand hebben gestoken. Door de brand werden een deel van de winkel en een deur en een aantal kozijnen van de woning vernield. Er raakte niemand gewond

Vader en zoon aangehouden na belediging van agenten Heerhugowaard, zaterdag 15 maart 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn een 42-jarige man en zijn 20-jarige zoon, beiden woonachtig in Heerhugowaard aangehouden in hun woning. Kort daarvoor hadden surveillerende agenten de vader met zijn auto zien rijden in Heerhugowaard. Omdat er onder anderen technische gebreken aan de verlichting werd geconstateerd wilde men de auto en de bestuurder controleren. Toen er een stopteken werd gegeven reed de man weg. Kort daarop werd de auto aangetroffen bij de woning van de verdachte. De bestuurder werd thuis aangetroffen. Hij verklaarde haast te hebben en daarom het stopteken te hebben genegeerd. Toen hem werd verteld dat hij werd aangehouden en dat zijn auto in beslag werd genomen uitte hij verschillende grove beledigingen in de richting van één van de aanwezige agenten. Ook zijn 20-jatrige zoon die inmiddels ter plaatse was gekomen beledigde een aantal agenten. Beide verdachten zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

NOORDKOP

Snelheidscontrole
Slootdorp, vrijdag 14 maart 203.
Vrijdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwesluizerweg op een gedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u. Tijdens deze controle werd één bestuurder bekeurd. Hij reed ter plaatse met een snelheid van 113 km/u. Het is niet bekend hoeveel voertuigen met meetpunt passeerden.

Dronken autobestuurder vliegt uit de bocht.
Slootdorp, zaterdag 15 maart 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag botste een 26-jarige inwoner van Slootdorp met zijn auto tegen een bom. Dit gebeurde op de Slootweg tussen de Wierweg en de Schelpenbolweg. In een bocht verloor de man de macht over het stuur, mogelijk door het gebruik van alcohol. Bij controle bleek namelijk dat hij een flinke hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij blies 760 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien het vele alcoholgebruik en het feit dat de bestuurder een aanrijding had veroorzaakte werd zijn rijbewijs ingevoerde. Er raakte niemand gewond bij de aanrijding.

Inzittenden bestelwagen gewond bij aanrijding
Anna Paulowna, zaterdag 15 maart 2003.
Zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur vond een eenzijdig ongeval plaats waarbij twee jonge vrouwen gewond raakten. De bestuurderster van en bestelwagen, een 20-jarige inwoonster van Anna Paulowna reed over de Middenweg. Tussen de Boermansweg en de Zijperdijk stuurde zij de berm in om een tractor die uit tegenovergestelde richting kwam de ruimte te geven. Hierbij botste zij tegen een hoeveelheid puin in de berm, raakt in een slip en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De bestuurster en haar 18-jarige zuster die bij haar in de auto zat, raakte daarbij gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. De auto raakte zwaar beschadigd.

Twee jongens aangehouden na belediging
Den Oever, zondag 16 maart 2003.
Zondagmorgen in alle vroegte werden twee jongen van 18 jaar en afkomstig uit Den Oever aangehouden op de Voorstraat. Surveillerende agenten zagen dat een groep jongelui waar de twee deel van uit maakten, zich vervelend gedroegen bij een winkelpand. Zij sommeerden de groep te vertrekken. Terwijl de groep verder liep, lieten de twee jongens hun broek en onderboek zakken en keerden gebukt staand, hun blote achterwerk naar de agenten. Hierop zijn de twee aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal voor belediging zijn de twee in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld.

Man gewond na ongeval.
Wieringerwerf, zondag 16 maart 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag vond een ongeval plaats op de Zuiderdijkweg. De bestuurder van een personenauto, een 50-jarige inwoner van Kreileroord, reed met zijn auto over de genoemde weg toen hij plotseling werd geconfronteerd met een auto die midden op rijbaan stil stond. De man botste met zijn auto tegen het stilstaande voertuig. Hierbij werd hij uit zijn auto geslingerd en kwam hij onder zijn auto terecht. De man is met verwondingen aan zijn kaak en benen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto die, zoals later bleek, vermoedelijk tegen een boom was gereden en vervolgens midden op de rijbaan tot stilstand was gekomen, was niet meer aanwezig. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op. Een onderzoek naar zijn identiteit wordt ingesteld.

WESTFRIESLAND

Rijden onder invloed van alcohol
Enkhuizen, zaterdag 15 maart 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 30-jarige man uit Enkhuizen aangehouden op de Noorderweg. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 355 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Rijden onder invloed van alcohol
Enkhuizen, zaterdag 15 maart 2003.
Zaterdagmiddag werd een 30-jarige man uit Enkhuizen aangehouden op de Oosterdijk. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 470 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane marge.

Hoorn, zondag 16 maart 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Weel. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. De bestuurder blies 285 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Hoorn, zondag 16 maart 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 29-jarige man uit Lelystad aangehouden op het Achterom. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. De bestuurder blies 405 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Verkeerscontroles.
Enkhuizen, vrijdag 14 maart 2003.
Vrijdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg. Deze controle was speciaal gericht op het gebruik van de autogordel. In totaal werden zestien bestuurders bekeurd omdat zij deze gordel niet gebruikten.
Op de Gerard Brandtweg werd een algemene verkeerscontrole gehouden. Hier werden echter ook zes bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel gebruikten. Vier bromfietsers kregen een bekeuring omdat de bromfiets waarop zij reden teveel lawaai maakte. Van drie bromfietsen bleek de constructiesnelheid te hoog te zijn. Tenslotte werden nog negen bekeuringen uitgeschreven voor technische gebreken.

Diefstal motor
Enkhuizen, vrijdag 14 maart 2003.
Vrijdagmorgen ontdekte de eigenaar van een motor dat zijn voertuig was gestolen. De motor stond geparkeerd bij een bedrijf aan de Flevolaan. Het betreft een motor van het merk Yamaha, type Z650. De motor blauw van kleur en voorzien van het kenteken ZH-88-48.

Medemblik vrijdag 14 maart 2003.
Op de Overleek werd een algemene verkeerscontrole gehouden. Hierbij werd bij vijf bromfietsen een te hoge constructiesnelheid vastgesteld. Twee bromfietsen produceerden teveel geluid en bij één snorfiets bleek het oranje plaatje te ontbreken. Drie autobestuurder werden bekeurd omdat zji geen autogordel droegen. Tenslotte werden nog zes bekeuringen uitgeschreven in verband met technische gebreken.

Inbraak woning
Hoogwoud, vrijdag 14 maart 2003.
Vrijdagavond tussen 19.00 en 21.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Gouwe. Men kwam in het huis door het vernielen van een raamkozijn. Vanuit het huis werden sieraden en een onbekend bedrag aan geld weggenomen.

Bromfiets en telefoon gestolen
Hoorn, vrijdag 14 maart 2003.
Vrijdagavond ontdekte een 17-jarige jongen uit Hoorn dat zijn bromfiets was verdwenen. Deze had hij bij een woning aan de Astronautenweg neergezet en op slot gedaan. Toen hij de diefstal ontdekte zag hij twee jongens die uit een daarbij gelegen woning kwamen. Hij vroeg hen of zij wisten waar zijn bromfiets was gebleven was en of hij even in hun huis mocht kijken. Dat laatste mocht maar toen hij vroeg of hij ook in de schuur mocht kijken werd dat geweigerd. Toen de jongen de politie had gebeld werd één van de twee andere jongens kwaad, sloeg aangever en pakte hem zijn telefoon af. Deze verdachte, een 19-jarige jongen uit Hoorn, werd later door de politie aangehouden. Een zoektocht naar de gestolen bromfiets bleef zonder resultaat.

Vier jongens aangehouden na het plegen van vernieling Wognum, zaterdag 15 maart 2003.
Zaterdagavond werden vier jongens variërend in de leeftijd van 16 tot 18 jaar en afkomstig uit Obdam, Heerhugowaard en Avenhorn, aangehouden op de Handelskade in Odam. Kort daarvoor waren de vier betrokken geweest bij een vernieling van een raam. Dit gebeurde bij een horecabedrijf in Wadway. De vier wilde daar naar binnen maar omdat er een besloten feest werd gehouden werd hen de toegang geweigerd. Hierop vernielde één van hen een raam van het bedrijf met een honkbalknuppel. Hierna stapten de vier in een auto en reden weg. De auto werd kort daarop gesignaleerd in Obdam. Bij een onderzoek in de auto werden een aantal messen en de honkbalknuppel aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De vier zijn overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de zondagmorgen werden zij na verhoor in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na plegen van mishandeling
Enkhuizen, zondag 16 maart 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden in een horecabedrijf aan de Noorder Havendijk. Kort daarvoor had een hij een 22-jarige inwoner van Enkhuizen in het gezicht geslagen waardoor deze gewond raakte. Volgens het slachtoffer was er geen enkele reden voor de mishandeling. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontrole
Benningbroek, zondag 16 maart 2003.
Zondagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Ganker waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u.
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 29
Hoogst gemeten snelheid: 91 km/u.

Deel: ' Alkmaar Nog geen spoor van verdwenen vrouw '
Lees ook