FNV

"ALL OVER EUROPE" - HET EUROPA FESTIVAL VAN FNV EN BONDEN Europa - S.Willems@fnv.etuc.org

FNV en bonden organiseren een groots Europa-festival op donderdag 11 oktober a.s. in Den Haag op de Haagse Hogeschool (bij station Holland Spoor). Het duurt van 10.00 uur tot pakweg 18.00 uur. Waarom we dit festival organiseren, voor wie het bedoeld is en wat er op het programma kun je hier lezen.

WAAROM EEN EUROPAFESTIVAL
Europa ontwikkelt zich snel. Er worden steeds meer beslissingen in Brussel genomen die gevolgen hebben voor iedereen. Jong en oud, studerend, werkend of zonder baan. Juist aan de vooravond van de invoering van de euro lijkt dat FNV en bonden een prima moment om een festival te organiseren. Een festival voor een sociaal Europa, dicht bij de burgers. Samen met jongeren, vakbondsleden en genodigden gaan we praten over thema's als werk, armoede, medezeggenschap, CAO's en fusies, de euro, gelijke kansen en pensioenen. Het programma is prikkelend, informatief, uitdagend én cultureel. Kortom "All over Europe". Ook de Haagse Hogeschool en het Nationaal Forum voor de introductie van de euro werken met ons samen.

WIE ZIJN ER UITGENODIGD
De doelgroep is divers, jong én al wat ouder, al of niet vakbondslid. Het totale aantal deelnemers bedraagt maximaal 1500. Voor de helft studenten van (onder meer) de Haagse Hogeschool, de andere helft bestaat uit vakbondsleden van alle FNV bonden. De leden worden via de bonden uitgenodigd. Daarnaast hebben we natuurlijk een scala van prominenten; van Hoogervorst tot Bolkestein en Zalm (helaas niet life), Dick Benschop, de hele FNV top, deskundige vakbondsbestuurders, werkgevers, journalisten en professoren. En, last but not least, jongeren, want het debat gaat té vaak zonder hen.

WAT STAAT ER OP HET FESTIVALMENU?
Ontzettend veel, lees het programma maar! De personen met een * hebben nog niet definitief toegezegd. Het programma van het Europafestival vind je in bijlage.

WIL JE NOG MEER INFO?
Wil je op de hoogte blijven? Via deze site blijven we regelmatig informatie verstrekken! 04/09/2001

Meer Europees nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/europa

Deel: ' 'All over Europe' Europa festival FNV en bonden Europa '
Lees ook