Alle tandartsen van Nederland in actie voor kindergebit


50% van de kinderen van 5 jaar heeft al 4 gaatjes (bron NVvK)

VELDHOVEN, 20061004 -- Tandbederf onder kinderen is een fors probleem. De situatie is ernstig: 50% van de kinderen van 5 jaar heeft al 4 gaatjes (bron NVvK). Daarom komen alle tandartsen en kindertandartsen van Nederland in actie voor het kindergebit. Met een ludieke fotowedstrijd en een gratis voorlichtingsboekje.

Win de Nationale Wisselbeker

Samen met Ouders van Nu, Groter Groeien en Elmex organiseren de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT), de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK) en de Nederlandse Vereniging van Tandartsen (NVT) de fotowedstrijd `Win de Nationale Wisselbeker'. Het kind met de leukste foto, waarop het trots zijn of haar wisselgebit laat zien, wint deze prachtige beker. Plus een dag met de hele klas naar het Dolfinarium. De actie loopt van 1 oktober 2006 tot en met 31 januari 2007.

Het tandenboekje

Ter ondersteuning van de actie wordt ook Het Tandenboekje (350.000 stuks) uitgegeven. Hierin vinden ouders nuttige informatie over de verzorging van het wisselgebit. Het Tandenboekje is gratis bijgevoegd bij het novembernummer (begin oktober in de winkel) van de bladen Ouders van Nu en Groter Groeien. Het is tevens gratis verkrijgbaar bij ruim 3300 tandartspraktijken in Nederland.

Door veranderende eetgewoonten hebben kinderen steeds vaker last van tandbederf. Een melktand- of kies houdt de plaats vrij voor de daaronder in ontwikkeling zijnde blijvende tand of kies. Verdwijnen melktanden of -kiezen vroegtijdig, dan bestaat er een kans dat het blijvende gebit niet goed in de tandboog komt te staan.

Leuke prijzen te winnen

Meedoen met de fotowedstrijd `Win de Nationale Wisselbeker' is eenvoudig. De opdracht luidt als volgt: 'Maak een digitale foto van jouw kind dat trots zijn of haar tanden laat zien. Er mag er eentje ontbreken, of misschien heeft jouw kind wel een echt fietsenrekje. Of zie je oude en nieuwe tanden door elkaar. Alles mag. Als het maar een wisselgebit is. De leukste foto wint. Mail de foto via de site naar Jonge Gezinnen.'

De leukste foto's worden geplaatst op www.jongegezinnen.nl. Er zijn veel leuke prijzen te winnen:
* 1e prijs: de Nationale Wisselbeker + met de hele klas naar het Dolfinarium
* 2e prijs: 5 x met je hele gezin naar het Dolfinarium
* 3e prijs: 100 x Elmex Junior Poetspakket

De Nationale Wisselbeker is de enige wisselbeker die je meteen mag houden als je `m wint! De actievoorwaarden staan op www.jongegezinnen.nl.

Kijk voor meer informatie over de actie op www.jongegezinnen.nl, in het Tandenboekje of op de actieverpakking van Elmex Junior tandpasta.


Deel: ' Alle tandartsen van Nederland in actie voor kindergebit '
Lees ook