Circuit Park Zandvoort

Alle toppers uit Formule 3 naar Marlboro Masters

13 July 2001 - Niet minder dan 46 coureurs uit 17 landen zijn ingeschreven voor deelname aan de elfde Marlboro Masters of Formula 3, 4 en 5 augustus op Circuit Park Zandvoort. Onder de deelnemers alle toprijders uit het Brits, Duits en Frans Formule 3-kampioenschap, plus de eerste twee uit de Japanse titelstrijd. Daarmee komt ditmaal weer de crème de la crème van de Formule 3 naar Zandvoort om uit te maken wie met de felbegeerde wisseltrofee naar huis mag gaan. Voeg daarbij de demonstraties van ondermeer F1-wereldkampioen Michael Schumacher, rally-crack Tommi Mäkinen en de toerwagensterren uit de DTM, en het is duidelijk dat de Marlboro Masters ook dit jaar weer een niet te missen spektakel wordt!

De status die de Marlboro Masters heeft, blijkt wel uit het feit dat er tijdens het eerste weekeinde van augustus nergens anders een Formule 3-wedstrijd plaatsvindt. Zo hebben alle teams en rijders dus de mogelijkheid om in Zandvoort aan de start te verschijnen. En dat ze dit ook in groten getale doen, blijkt wel uit het enorme aantal deelnemers dat zich heeft ingeschreven.

Een interessant fenomeen is dat er zon drie weken voor de race zowel in Duitsland, Frankrijk als Groot Brittannië een Japanse coureur de kampioenschapsstand aanvoert, terwijl er juist in het Japans kampioenschap een Franse rijder bovenaan staat. Takuma Sato heeft in de Britse serie inmiddels een straatlengte voorsprong en de rijder van het Carlin-team geldt dan ook als groot favoriet voor de Marlboro Masters. In Duitsland leidt Toshihiro Kaneishi, vorig jaar vijfde tijdens de Masters. Ryo Fukada staat op de eerste plaats in de Franse titelstrijd. Met Benoit Treluyer komt bovendien de leider uit het Japans kampioenschap naar Zandvoort.

Maar daarmee houdt het natuurlijk niet op. Het Nederlandse Formule 3-team Van Amersfoort Racing uit Eemnes is vanzelfsprekend van de partij met de vaste coureurs Marco du Pau en de Italiaan Marc Caldonazzi. De Belgische eer wordt hooggehouden door het team JB Motorsport uit het Westvlaamse Roeselare, met rijders Tom van Bavel en Nicolas Stelandre. Bovendien komen er twee coureurs in actie die al officieel testrijder bij een Formule 1-team zijn: de Duitser André Lotterer (Jaguar Racing) en de Brit Anthony Davidson (BAR), die vorig jaar in Groot Brittannië de felbegeerde Young Driver of the Year Award won. Interessant is ook de komst van de Australiër Ryan Briscoe, junior-rijder van Toyota, die dit jaar sterk voor de dag komt in de Formule Renault Eurocup en op Zandvoort zijn Formule 3-debuut maakt.

De coureurs zullen zich tijdens de tijdtrainingen op zaterdag trachten te kwalificeren voor deelname aan de race op zondag. Er wordt getraind in twee groepen met even en oneven startnummers. Reken maar dat de kwalificatie al een spannende aangelegenheid wordt, want alleen de 37 snelste rijders worden tot de race toegelaten. Een reden te meer om ook op zaterdag niets van de actie te missen!

De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop 35,= voor het gehele weekeinde (zaterdag en zondag). Kaarten zijn verkrijgbaar via de grotere Shell-stations en de voorverkoopadressen van Ticketbox (telefoon 0900-9393 (75 cent per minuut) of Internet: www.ticketbox.nl). Aan de kassas van Circuit Park Zandvoort zijn tijdens het evenement kaarten te koop voor 40,-.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst van de Marlboro Masters of Formula 3.

Foto: Marco Miltenburg / RACEPICTURES.COM

© Copyright 2001, Circuit Park Zandvoort

Deel: ' Alle toppers uit Formule 3 naar Marlboro Masters '
Lees ook