Ingezonden persbericht0100,0100,0100Times New RomanPersbericht

Utrecht, 17 augustus 2001

Alle vaarmogelijkheden stad Utrecht samen in handige brochure

Full-colour brochure gratis in het hele land verkrijgbaar

Alle vaarmogelijkheden door de stad Utrecht en haar Museumkwartier, zijn gebundeld in een nieuwe brochure van zakformaat. De vaarmogelijkheden variëren van zelf kanoën tot meevaren aan boord van de Museumvaart. De brochure 'Over de grachten. Vaarmogelijk-heden in het Utrecht Museumkwartier', ligt vanaf nu gratis bij alle grote VVV's in het land.

Complete informatie

Alle vaarproducten die Utrecht rijk is, voor zowel individuele deelnemers als voor groepen op afspraak, worden bondig omschreven. Daarnaast staan o.a. de opstappunten, vaartijden, te bezoeken musea, de VVV en bezoekerscentrum RonDom weergegeven.

Alle vaarroutes op één kaart

De vaarroutes van alle rondvaarten zijn uitgezet op een vaarwaterkaart. Daarbij zijn tevens de af- en opstappunten van de Museumvaart aangegeven en mogelijke af- en opstapplaatsen voor groepsvaarten. Ook is een routesuggestie opgenomen voor kano's en waterfietsen.

Uitgebreider vaaraanbod

Het vaaraanbod binnen de stad Utrecht is het afgelopen jaar aanzienlijk uitgebreid. Zo is de stadsrondvaart gecombineerd met een Museumvaart, waarbij op drie punten in het Museumkwartier kan worden op- en afgestapt. Bezoekers kunnen in de zomermaanden ook individueel aan boord van een electroboot zelfs de kleinste grachten van Utrecht verkennen.

Het Utrecht Museumkwartier

Het Utrecht Museumkwartier, gelegen in de zuidelijke oude binnenstad, vormt de cultuurhistorische schatkamer van de stad. Het gebied is een aaneenrijging van musea, monumentale panden, eeuwenoude kerken, galeries, antiekzaken, grachten met hun werven, hofjes en schitterende parken. Alle grachten en de singel van Utrecht voeren hier voor een belangrijk deel doorheen.

Gratis verkrijgbaar

De brochure 'Over de grachten. Vaarmogelijkheden in het Utrecht Museumkwartier' is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij o.a. alle grote VVV's in het land en bij alle musea, bibliotheken en VVV's in de provincie Utrecht. De Museumbrochure is ook telefonisch op te vragen bij VVV Utrecht tegen betaling van portokosten: tel. 0900-4141414 (f 1,- per minuut).

De vaarbrochure maakt deel uit van een serie Utrecht Museumkwartier brochures die door het UBT (Utrechts Bureau voor Toerisme) in opdracht van de gemeente Utrecht en Wijkbureau Binnenstad wordt uitgegeven.Zoekwoorden:

Deel: ' Alle vaarmogelijkheden stad Utrecht in handige brochure '
Lees ook