expostbus51


ALLERGAN

Allergan ontvangt Computerworld Smithsonian Award

Allergan's Integratiesucces Gehonoreerd Door Het Computerworld Smithsonian Awards Programma

Allergan Inc (NYSE:AGN) verkondigt met trots dat zij vandaag een nominatie ontvangt voor een van de prestigieuze Computerworld Smithsonian Awards en wordt opgenomen in de permanente onderzoekscollectie van het National Museum of American History bij het Smithsonian Instituut. De nominatie is een erkenning voor het innovatieve gebruik van technologie door Allergan waarbij veel van de functies van zijn 12 afzonderlijke Europese takken in EEn Pan-Europese ondersteunende eenheid geïntegreerd worden.

Deel van de integratie was de introductie van Allergan van een Pan-Europees klantenservicecentrum, uitbestede distributie, elektronisch bankieren en EDI verbindingen. Deze elementen, die allemaal onderdeel zijn van EEn wereldwijd softwaresysteem voor systeemapplicaties en productgegevensverwerking (SAP), hebben bijgedragen aan een van de sterkste financiële jaren voor Allergan Europa, Afrika en Midden-Oosten.

De reactie van Jim Mazzo, President van Allergan Europa, Afrika en Midden-Oosten: 'De nominatie voor deze prijs is een enorme eer en een prachtige erkenning van het voortreffelijke werk van alle Allergan medewerkers die bij het project betrokken zijn. Doordat we bedrijfsactiviteiten combineren die voorheen op 12 niet-gecentraliseerde locaties plaatsvonden, kunnen wij onze Europese klanten nu service bieden zoals geen enkel ander bedrijf in de medische sector dat kan. Bovendien, wat bevestigd wordt door onze toegenomen groei, stellen onze klanten deze service enorm op prijs.'

In 1994 begon Allergan aan de revisie van zijn wereldwijde informatiesystemen, waarbij aan het licht kwam hoeveel verschillende systemen, toepassingen en hardwarevarianten er binnen de organisatie gebruikt werden. Er was een reële mogelijkheid om een aanzienlijke bedrijfscapaciteit te creëren, de functionele kosten omlaag te brengen en gelden vrij te maken voor toenemende investeringen in onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe en betere gezondheidsproducten. Sinds dat moment heeft Allergan ALPHAGAN(r), een oogheelkundig middel tegen glaucoom, op de markt gebracht, COMPLETE(r) ComfortPLUS(r), een verbetering op onze multifunctionele verzorgingsvloeistof voor contactlenzen en de UNFOLDER(r), een uniek implantatieapparaat voor Allergans vouwbare intraoculaire lenzen. Verder heeft Allergan geprofiteerd van verschillende nieuwe goedgekeurde indicaties voor BOTOX(r) Purified Neurotoxin Complex, 's werelds meest verkochte neurotoxine. Ook is Allergan intensief op zoek naar nieuwe behandelmethoden op het gebied van glaucoom, migraine, hersenverlamming bij kinderen, kanker, diabetes en diverse oogziekten.

Jan Benschop, algemeen directeur van Allergan Nederland, zegt: 'De integratie binnen het bedrijf heeft Allergan een stuk sterker gemaakt ten opzichte van de concurrentie. Sinds de invoering van dit centraal geleide systeem kunnen we er volledig op vertrouwen dat de orders en behoeften van onze klanten op een zeer efficiënte wijze worden afgehandeld. Dit betekent onder meer dat we ons bij Allergan Nederland kunnen richten op het geven van de beste service aan onze klanten, waardoor er volgens ons ook sterkere bedrijfsrelaties opgebouwd kunnen worden.'

Opmerkingen voor de redactie:

1 Allergan, Inc. In 1998 een verkoop van meer dan USD 1,25 miljard.
2 Allergan, Inc., een bedrijf met zijn hoofdvestiging in Irvine, Californië, is een wereldwijd technologiegericht bedrijf in de gezondheidssector, dat overal ter wereld oogverzorgingsproducten en gespecialiseerde farmaceutische producten afzet. Allergan houdt zich bezig met de ontwikkeling en afzet van contactlensverzorgingsproducten, farmaceutische producten, benodigdheden voor oogoperaties, lenzen en medicijnen tegen afwijkingen in de motoriek, die van belang zijn voor haar klanten, beantwoorden aan niet-geëvenaarde medische criteria en de kwaliteit van het leven van patiënten verbeteren.
3 Allergan Europa/Afrika/Midden-Oosten heeft ongeveer 1500 werknemers verspreid over heel Europa en is vertegenwoordigd op alle Europese markten. De verkoop in deze regio bedroeg in 1998 USD 363 miljoen.
4 Meer informatie over Allergan.s Award nominatie kunt u vinden op de website van Allergan www.allergan.com en op de website van het Smithsonian Instituut www.si.edu.

Verklaring Vooruitzichten
Elk van bovenstaande verklaringen met betrekking tot Allergan's geschatte of verwachte toekomstresultaten zijn vooraf gemaakt en geven de huidige analyse van bestaande trends en informatie door Allergan weer. Werkelijke resultaten kunnen op basis van een aantal factoren zoals omstandigheden met betrekking tot concurrentie en een veranderende markt en prestatie veranderen. De lezer wordt erop attent gemaakt om niet van deze vooruitziende verklaringen uit te gaan. Allegan Inc. wijst een eventueel voornemen of verplichting om deze verklaringen aan te passen af.


-einde-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charlotte Waters of Julia Cook Jan Benschop
Lowe Fusion Healthcare Allergan Nederland
Tel: (44) 181 948 0094 (31) 30 607 4629
(32) 3 205 9236


12 apr 99 10:51

Deel: ' Allergan ontvangt Computerworld Smithsonian Award '
Lees ook