Gemeente Almere

Persbericht 135.1

12 mei 1999

ALMERE TWEEDE PINKSTERDAG IN DE BAN VAN DE WIELERSPORT

De vierde etappe van de grootste Nederlandse wielerwedstrijd voor amateurs en professionals, Olympia´s Tour, gaat van Raalte naar Almere. Deze etappe wordt gereden op maandag 24 mei, tweede pinksterdag. Naar verwachting finishen de wielrenners rond 12.45 uur op de Cinemadreef. Om 17.00 uur geeft burgemeester Hans Ouwerkerk vanaf deze locatie het startschot voor de ploegentijdrit van 40 kilometer. Met een feestelijke prijsuitreiking wordt de dag afgesloten. Op dinsdag 25 mei vertrekt de tourkaravaan vanaf het Stadhuisplein in Almere richting Zaltbommel.

In Almere is een volledig autovrij parcours uitgezet. De eerste renners komen op 24 mei om 12.00 uur het volgende parcours op: Veluwedreef, Vrijheidsdreef, Tussenring, Hogering, Markerdreef, Randstaddreef, Landdrostdreef, Cinemadreef, Veluwedreef. Dit parcours rijden ze twee keer om vervolgens rond 12.45 uur op de Cinemadreef te finishen. Rond 13.30 uur wordt dit parcours, met uitzondering van de Cinemadreef, weer voor het verkeer opengesteld.

De ploegentijdrit begint om 17.00 uur. De vijftien ploegen die daaraan deelnemen, vertrekken om de twee minuten en leggen het volgende parcours af: Cinemadreef, Veluwedreef, Vrijheidsdreef, Tussenring, keerpunt Buitenhoutsedreef, Tussenring, Hogering, Buitenring, keerpunt A6, Jac. P. Thijsseweg, J. Huydecoperweg, C. Commelinweg, Jac. P. Thijsseweg, Buitenring, Vrijheidsdreef, Randstaddreef, Landdrostdreef en de finish op de Cinemadreef. De laatste ploeg arriveert omstreeks 18.30 uur. Dit parcours zal met uitzondering van de Cinemadreef om 19.00 uur weer vrij worden gegeven.

Om de veiligheid van de wielrenners en het publiek te garanderen, is uitsluitend de Cinemadreef vanaf 8.00 uur tot 20.00 uur voor al het verkeer afgesloten. Er worden omleidingen aangegeven waarlangs bewoners hun woningen kunnen bereiken of verlaten. Ook overige verkeersdeelnemers worden tijdig door borden langs de weg geïnformeerd over de routes die zij kunnen volgen.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

Deel: ' Almere tweede pinksterdag in de ban van de wielersport '
Lees ook