Gemeente Alphen aan den Rijn


Gemeente houdt vast aan opleveringsdatum stadhuis

De aannemers en adviseurs die betrokken zijn bij de bouw van het nieuwe stadhuis en schade-experts maken op dit moment een inventarisatie van de schade als gevolg van de brand. Deze inventarisatie dient zeer zorgvuldig te gebeuren om problemen op een later moment te voorkomen. De verwachting is dat het onderzoek en het opstellen van een plan van aanpak binnen een week gereed kunnen zijn.

Door het hele gebouw is roetschade ontstaan, onder andere in de luchtbehandelingskanalen. Hoe ernstig deze schade is zal de komende dagen blijken. Inmiddels zijn tussen de 30 en 40 mensen bezig met het schoonmaken van de roetaanslag. Daarnaast onderzoeken deskundigen op welke plaatsen materiaal moet worden vervangen.

De constructeur doet het onderzoek naar de staat van de staalconstructie. Hiervoor zal deze week ter plaatse van de overstek boven de hoofdentree de isolatie worden verwijderd. Aansluitend vindt het onderzoek door de constructeur plaats. Om de schade aan de gevel goed te kunnen beoordelen is een deel van het glas, de rubber en de kit verwijderd. Dit wordt momenteel onderzocht in een laboratorium. Dit onderzoek zal moeten uitwijzen in hoeverre een deel van het glas en/of de glasconstructie vervangen moeten worden.

Volgende week vrijdag, 24 mei 2002, zal er naar verwachting meer inzicht zijn in de omvang van de schade en bekend zijn welke stappen er genomen moeten worden om de opleveringsdatum te halen.

Inmiddels is zowel door de gemeente als de aannemer aangifte van de brand gedaan bij de politie.

Persbericht 31, 17 mei 2002

Zie ook de volgende persberichten:

* Gevolgen brand stadhuis in onderzoek (14 mei 2002)
* Brand nieuwe stadhuis (14 mei 2002)

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 21 mei 2002 laatste wijziging

Deel: ' Alphen a/d Rijn houdt vast aan opleveringsdatum stadhuis '
Lees ook