Tiscali

PERSBERICHT - 23 mei 2002

AltaVista en Tiscali worden webpartners

AltaVista tekent pan-Europese overeenkomst met Tiscali voor 12 landen

AltaVista - werkmaatschappij van CMGI Inc. (Nasdaq: CMGI) - wereldleider in zoekprogramma's en Tiscali, het Europese internetbedrijf, hebben een eenjarige overeenkomst gesloten die geldt voor twaalf landen.

Vanaf vandaag biedt Tiscali haar gebruikers AltaVista internetzoekresultaten via een link onderaan Tiscali's zoekresultatenpagina's. Gebruikers die deze link aanklikken hebben toegang tot het meest recente register van websites in de twaalf deelnemende landen. AltaVista zal op haar beurt het gebruik van Tiscali's internetaanbod bij haar eigen gebruikers aanbevelen

De landen die onder deze samenwerking vallen zijn het Verenigd Koninkrijk, Italië Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, België Denemarken, Noorwegen, Nederland, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Kevin Eyres, General Manager AltaVista International, zegt, "AltaVista hecht eraan om door middel van samenwerking met marktleiders zoals Tiscali belangrijke diensten aan haar gebruikers te kunnen leveren. Bezoekers aan beide sites hebben toegang tot de internetdiensten van Tiscali, maar kunnen ook gebruik maken van AltaVista's database met relevante zoekresultaten. We zijn zeer verheugd over deze samenwerking. Dit initiatief is waardevol voor beide partners."

Mario Mariani, International Senior VP Media and Access van Tiscali International voegt hieraan toe: "Deze overeenkomst is in de eerste plaats een teken dat beide bedrijven zich willen inzetten voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten op het internet. We zijn zeer enthousiast over deze strategische samenwerking met een van de meest bekende merken op het internet. Onze gebruikers zullen de diensten van AltaVista als zeer nuttig ervaren. Wij kunnen van onze kant de AltaVista-gebruikers voorzien van onze accessproducten."

Over Tiscali S.p.A.
Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), het Europese internetbedrijf, biedt toegang tot het internet en een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 31 maart 2002 telde Tiscali S.p.A. 7,4 miljoen actieve gebruikers. Tiscali genereerde in het eerste kwartaal van 2002 meer dan 10,9 miljard minuten internetverkeer. Met meer dan 14 miljoen unieke bezoekers op haar websites is Tiscali officieel het leidende internetbedrijf van Europa.

Corporate website Tiscali : www.tiscali.com

About AltaVista

Deel: ' AltaVista en Tiscali worden webpartners '
Lees ook