Alternatieve Dakar rally start zaterdag in Antwerpen


Zandhappen in de Sahara voor het goede doel in Gambia

ANTWERPEN, 20081006 -- Op zaterdag 11 oktober aanstaande om 10 uur, gaat aan de Waalse Kaai 40 de 6e Antwerpen Banjul Challenge, als alternatieve Dakar rally van start. De organiserende vzw Helping Hands heeft nu 52 deelnemers die de uitdaging aangaan om met een normale niet geprepareerde auto of motor, van Antwerpen via Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritani, Westelijke Sahara, Senegal (Dakar), naar Gambia te rijden, zonder formele steun van buitenaf. De deelnemers uit alle windstreken van Belgi en Nederland gaan voor het avontuur, maar vooral voor het goede doel in Gambia.

Op het einde van de rit worden de voertuigen geveild, en de opbrengsten gaan naar een door de deelnemers tevoren bepaald project in Gambia. Op de projectlijst staan uiteenlopende projecten zoals de bouw van/of steun aan scholen of medische posten. Of steun in de vorm van microkrediet voor vrouwen. De organisatie werkt ook nauw samen met o.a. SOS Kinderdorpen.

Het gaat er niet alleen om de 21 auto's en twee motoren naar Gambia te brengen. De auto's zijn ook nog eens afgeladen met hulpgoederen voor 'hun' project in Gambia.

Door eerdere Challenges zijn al aardige resultaten geboekt waar het gaat om de projecten in Gambia. Zo is er dank zij de Challenge o.a. een kippenfarm gebouwd in Kartung Gambia.
Ook kunnen er nu in 7 dorpen waterputten geslagen worden dank zij de inspanningen van de deelnemers. Ook zijn er al dorpscholen gebouwd in o.a. Kerre Seringe, Tujering en Faraba Sutu uit de opbrengsten van de Challenge.

En dat door het enthousiasme van de deelnemers die, door allerlei activiteiten vooraf te organiseren, ook nog een aardige som aan sponsorgelden in Gambia afdragen, naast de opbrengst van hun voertuig.
Verder wordt er een ambulance meegenomen voor een afgelegen dorp, Bantokunku in Gambia.
Het bonte gezelschap vertrekt om 10 uur vanaf de Waalse Kaai 40, ter hoogte van restaurant
't Soetbrood met steun van de motards van de Antwerpse politie, richting Frankrijk.

De rit duurt 21 dagen waarna hen een warm onthaal wacht in Gambia door de vice president.

De deelnemers zijn te volgen tijdens de rit op de website via satelliet apparatuur in een van de auto's en de berichten via een sms board.

De volgende Challenges in 2009 staan gepland op 28 februari en 3 oktober.
Meer informatie op de website: www.antwerpenbanjul.com
Einde persbericht

Cor de Bresser
Voorzitter Helping Hands vzw

Tel. 0032 14 657457
GSM 0032 473 181808


Deel: ' Alternatieve Dakar rally start zaterdag in Antwerpen '
Lees ook