Stichting Alternatieve Elfstedentocht

Grandioze schaatshappening in Kuopio - Finland

(Het weer)

2000

Op 26 februari 2000 organiseert de Stichting Alternatieve Elfstedentocht voor de 24e keer een 200 kilometer wedstrijd- en toertocht in Finland.

Al vanaf 1976 wordt er in Finland voor met name de Nederlandse toer- en wedstrijdrijders een alternatieve elfstedentocht georganiseerd. Een tocht welke met geen andere in het buitenland te vergelijken is. De omstandigheden in Finland zijn zodanig dat hier van een bijzondere sportprestatie gesproken kan worden. Vele jaren daarvan vond het evenement plaats onder auspiciën van de KNSB.

Thans hebben de Stichting Alternatieve Elfstedentocht en de KNSB een samenwerkingsverband gesloten. Beide organisaties organiseren in het komende seizoen gezamelijk de wedstrijd in het Finse Kuopio. Van de wedstrijd zal de NOS op zondag 27 februari een uitgebreid verslag van een half uur tot drie kwartier uitzenden. Dit is voor zowel sponsors alsmede voor de schaatsers aantrekkelijk.

De samenwerking met de KNSB houdt in dat de schaatsbond ondersteunend optreedt bij de organisatie van de Finse variant op de Elfstedentocht. De Stichting S.A.E. blijft volledig betrokken bij de organisatie. Wij verwachten dat door deze samenwerking de continuiteit van dit evenement beter zal zijn gewaarborgd.

Ook voor het komende jaar zijn wij er samen met Norvista in geslaagd u een bijzondere aantrekkelijke aanbieding te doen. Norvista, dochter van Finnair, is een reisorganisatie met vertegenwoordigingen in 15 landen, waaronder Nederland.

Programma

De Alternatieve Elfstedentocht wordt op 26 februari verreden over een afstand van 200 km, verdeeld over 8 rondes van elk 25 km. Het parcours wordt uitgezet over het grote Kallavesimeer. Het is ook mogelijk om kortere afstanden te schaatsen, namelijk 50 of 100 km. Met nadruk wijzen wij er op dat de 200 km-tocht ook een toertocht is en niet alleen als wedstrijd moet worden gezien. De toerrijders gaan daarom tegelijk met de wedstrijdrijders van start. Ze krijgen van de organisatie dezelfde verzorging en begeleiding als de wedstrijdrijders. Zo wordt ook met de laatste schaatsers rekening gehouden als zij nog na zonsondergang rijden. Ze worden dan om veiligheidsredenen met auto's begeleid.

Kosten

Minimum prijzen van f. 875,- (2 overnachtingen) tot f. 1067,- (4 overnachtingen). Hierin is inbegrepen de vlucht, het hotel, ontbijt, annuleringsverzekering en verblijfstaxes (niet inbegrepen: luchthaven taxes, inschrijfgelden, reisverzekeringen, overige maaltijden). Deze prijzen gelden alleen bij boekingen voor 31 december 1999. Hierna geldt een opslag van f. 100,- tot f. 150,-. Reisvoorwaarden volgens ANVR.

Het inschrijfgeld voor de wedstrijd- en toertochten bedraagt ongeacht de afstand f. 75,-. Het inschrijfgeld wordt afgedragen aan de stad Kuopio die daarmee een deel van de kosten voor het aanleggen van de baan bestrijdt.

Inlichtingen/Boekingen

Bureau Majan Publiciteit t.a.v. F.J.Streek Postbus 94 8390 AB Noordwolde tel.0561-421720 fax.0561-421465

Bestuur Stichting Alternatieve Elfstedentocht Voorzitter: H.Wester, tel. 0513-468444, fax. 0513-468490


www.MARATHONSCHAATSEN.nl


Zoekwoorden:

Deel: ' Alternatieve Elfstedentocht in Finland '
Lees ook