Circuit Park Zandvoort

= recent gewijzigd DTM Races

Alzen wint net voor Abt

Alzen wint net voor Abt 23 September 2001 - Er was volop drama in deze race, en speciaal in de laatste ronde, toen Uwe Alzen met zijn Mercedes-Benz CLK de snelste uit de tijdtraining en de leider in de wedstrijd tot dan toe, Christian Abt met de Abt-Audi TT-R, na een adembenemend duel inhaalde en de finishlijn als winnaar passeerde. Na de race op de Norisring in Neurenberg was het Uwe Alzens tweede DTM-zege van het jaar. Bernd Schneider, die tijdens de vorige race op de A1-Ring voortijdig de title veiligstelde, eindigde als derde. 40.000 bezoekers woonden de eerste DTM-race in Nederland bij. De lokale held Patrick Huisman werd vierde.

De laatste ronde was een van mijn beste ooit, zei Uwe Alzen. De strijd met Christian was hard, maar fair. Uiteindelijk had ik een klein voordeel bij het uitaccelereren en ik ben enorm tevreden. Christian Abt, snelste in de training, zei: Natuurlijk doet het een beetje pijn om mijn mogelijke eerste DTM-overwinning misgelopen te zijn met zon kleine marge. Helaas verloor ik vier seconden bij een inhaalmanoeuvre. Dat waren precies de vier seconden die ik aan het eind miste. Het spijt me dat ik na de finish tegen Uwes auto aan reed. Hij remde plotseling voor zijn pit box. Mijn auto begon te slingeren en toen raakte ik hem.

Met zijn zege verstevigde Uwe Alzen zijn tweede plaats in het kampioenschap, hoewel hij nog een punt nodig heft. Het was goed voor hem dat zijn voornaamste rivaal, de Fransman Laurent Aiello, uitviel na een merkwaardig ongeluk. Abt Sportsline had net zonder problemen zijn verplichte pitstop uitgevoerd. De Fransman reed naar de uitgang van de pitstraat, toen Peter Dumbreck met zijn Mercedes-Benz CLK net voor zijn auto wegreed. Bij de aanrijding raakte de frontsplitter van de Abt-Audi los en een ronde later belandde Aiello in de grindbak. Teambaas Hans-Jürgen Abt: Zonder de frontsplitter miste hij de nodige neerwaartse druk. Jammer, want Laurent lag in goede positie.

Opel-junior Timo Scheider, slechts 22 jaar oud, had met zijn Opel Astra V8 Coupé een fantastisch gevecht met de 25 jaar oude Zwitser Marceel Fässler. Fässler finishte als vijfde, Scheider als zesde. Ik kwam van de 17e plaats op de startgrid naar de zesde plaats aan de finish en daar ben ik trots op, zei Schneider. We hebben hier eens te meer laten zien dat de Opel Astra competitiever in de race dan in de kwalificatie is. Ik verheug me op de finale van het seizoen in Hockenheim, omdat we daar op de lange baan rijden, en dat komt onze auto ten goede. Opel sportdirecteur Volker Strycek analyseerde: Zonder de twee tijdstraffen die Manuel Reuter kreeg voor te snel rijden in de pitstraat, zou een podiumplaats er voor hem ingezeten hebben. En Alain Menu reed de tweede snelste ronde van de race. Daar zijn we blij mee.

Een minuut stilte voor de start; oproep voor giften aan het DTM hulpfonds
Uit respect voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten werd een minuut stilte gehouden in de startopstelling.
Bovendien heeft de DTM een hulpfonds ingesteld bij het Duitse Rode Kruis voor de overlevenden van de reddingwerkers die hun leven verloren bij hun werkzaamheden in de Verenigde Staten. De DTM heeft bovendien besloten, de traditionele feestavond aan het eind van het seizoen af te zeggen. De DTM heeft een donatie van 500.000 DM aan het DTM hulpfonds gedaan. De opbrengst van de ritten met race-autos, die in Zandvoort werden verkocht, gaan ook naar het fonds.

De bankrelatie is: Deutsches Rotes Kreuz, Bank für Sozialwirtschaft, Rekeningnummer 41 41 41, Bankcode 370 205 00, trefwoord: DTM-Hilfsfond.

Foto's: Marco Miltenburg / RACEPICTURES.COM

DTM© Copyright 2001, Circuit Park Zandvoort

Deel: ' Alzen wint race op Zandvoort '
Lees ook