80 goede amateurzangers gezocht voor het Koorbiënnale Festivalkoor voor project met The Sixteen

Haarlem, maart 2013

Persbericht:

80 goede amateurzangers gezocht voor het Koorbiënnale Festivalkoor voor project met The Sixteen!

De Internationale Koorbiënnale Haarlem 2015 zoekt voor haar Festivalkoor 80 geoefende amateurzangers voor een uitvoering van Missa Salisburgensis (1682) van Von Biber. Zij krijgen de unieke kans om samen met The Sixteen op te treden in de Grote of St. Bavokerk Haarlem tijdens het openingsconcert op vrijdag 26 juni.

Van vrijdag 26 juni t/m zondag 5 juli 2015 vindt de Internationale Koorniënnale voor de achtste keer plaats in Haarlem en Amsterdam. Dit tweejaarlijkse festival is gewijd aan de schoonheid van ensemblezang in de indrukwekkende architectuur van diverse podia. Onder het motto Kom luisteren, kom leren, kom zingen verenigt het festival een internationaal programma met op educatie en participatie gerichte activiteiten. Deze editie kiest het festival voor het thema Zingen anno nu en wil daarmee tien dagen lang het zingen en koormuziek terug in het hart van de samenleving plaatsen. Het festival presenteert repertoire dat bewijst dat koormuziek de kern van ons bestaan raakt en ons op momenten van vreugde, verdriet of trauma kan verenigen.

Internationaal koorproject

In navolging van het succes van de vorige twee edities heeft de organisatie besloten om nogmaals een stevig en verdiepend, meerdaags, internationaal project voor het Festivalkoor aan te bieden. Door een samenwerking aan te gaan met The Sixteen is dit gelukt. Het Festivalkoor wordt samengesteld op basis van audities. Voorafgaand aan de festivalweek wordt het Festivalkoor voorbereid door dirigent Béni Csillag. De vocale coaching is in handen van Åsa Olsson, sopraan in het Nederlands Kamerkoor. Samen zorgen zij voor optimale ensemblezang, klankvorming en stemgebruik. In de dagen voor het festival voegen de zangers van het wereldvermaarde The Sixteen zich bij het Festivalkoor en wordt er met Concerto d’Amsterdam onder leiding van Harry Christophers toegewerkt naar het openingsconcert.

The Sixteen

Het Britse The Sixteen wordt gezien als één van de beste zangkoren ter wereld. Al 35 jaar treden zij op en ze hebben al veel opnames gemaakt. Hun toewijding aan koormuziek is hun grootste troef. The Sixteen heeft een speciale reputatie op het gebied van de vroege Engels polyfonie en op meesterstukken uit de renaissance. Hun frisse kijk op barokmuziek samen met de diversiteit van de 20ste en 21ste eeuw muziek is in goede handen bij de oprichter en dirigent Harry Christophers. Nog altijd hebben festivalkoor-deelnemers aan een eerder project met The Sixteen (2011, Tallis en Allegri) het over hun ervaring toen en de bezielende coaching van zangers en dirigent.

Aanmelden

Sopranen, alten, tenoren en bassen zijn van harte welkom om zich op te geven voor het Koorbiënnale Festivalkoor. Inschrijven en meer informatie via www.koorbiennale.nl Het Biberproject wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de J.C.Ruigrok Stichting, het Hogenbijl Fonds en Stichting Vermogensbeheer CO-OP Haarlem.

Deel: ' Amateurzangers gezocht voor het Koorbiënnale Festivalkoor '


Lees ook